Omáčka z červené řepy

bambula1 Kuchař: bambula1

Omáčky 3 názory

Suroviny

3 středně velké bulvy červené řepy
2 cibule
30 g tuku
1 dl červeného vína
1 dl vody
1 střik sójové omáčky
sůl
mletý pepř
mletý kmín
1 dl kysané smetany
lžíce citrónové šťávy
petrželka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu důkladně omyjeme a uvaříme nebo upečeme.

  2. Potom ji oloupeme, nakrájíme a umixujeme nebo ji nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme červené víno, vodu, sójovou omáčku, sůl, koření a asi 5 minut mírně povaříme.

  4. Pak vložíme pyré z červené řepy, vmícháme kysanou smetanu a prohřejeme. Dochutíme citrónovou šťávou a zelenou petrželkou. Podáváme k vařenému nebo pečenému hovězímu masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka z červené řepy

Tématické fráze: babicovy dobroty recepty 31.10.2010 pyré z červené řepy repova omacka omáčka z červeného vína červená řepa recepty recepty z červené řepy cervena omacka babicovy recepty 31.10.2010 červená řepa červená řepa pyré babicovy dobroty recepty z 31.10.2010 omáčka s červeného vína víno z červené řepy recepty babicovy dobroty 31.10.2010 recepty omáčky omáčka z červeného vína a červené řepy cervene omacky víno a červená řepa řepové omáčky omačka k vařenému hovězimu masu