Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové vdolky

Pokud nám od oběda zbyde trochu vařených brambor, můžeme z nich připravit kynuté, dozlatova smažené vdolky, které podáváme naslano. Vdolky pomažeme pikantním kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z rozdrobeného droždí a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, přidáme na­jemno nastrouhané brambory, zbytek vlažného mléka, vejce a žloutek, sůl a na­konec vzešlý kvásek. Vypracujeme tužší těsto a ne­cháme vykynout. Krok 3: Pak ho rozválíme na válu na placku silnou asi 2 cm. Z plátu vy­krajujeme kolečka. Smažíme z obou stran dozlatova. Krok 4: Nakonec vdolky potíráme kečupem a sypeme sýrem.

TIP: Jak smažit lívance

Zveřejněno 19. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN6g6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PN6g6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí, mléko, mouka hrubá, brambory, vejce, žloutek, sůl, kečup pikantní, sýr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu