Vepřové karé se žampiony
Karé neboli kotleta patří mezi libové části masa. Z plátků tak můžeme připravit chutný oběd na všední i sváteční den. Podušené maso doplní cibulka, slanina a plátky žampionů. Vhodnou přílohou je třeba rýže.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na sádle.
Krok 2: Do výpeku dáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, vrátíme plátky masa, dáme kmín, zalijeme vývarem a dusíme téměř do měkka.
Krok 3: Následně přidáme plátky žampionů, omáčku ještě dochutíme a vše dodusíme do měkka.
Krok 4: Šťávu zaprášíme moukou podle potřeby a požadované hustoty a ještě povaříme.
Zveřejněno 28. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Y7R
Moje poznámka
Vepřové karé se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Y7R
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 17 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 54 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
cibule,
slanina,
žampióny,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
mouka polohrubá,
vývar masový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.