Vinná klobása trochu jinak
Vinnou klobásu si dopřáváme k štědrovečerní večeři a povětšinou smaženou. Vyzkoušejte ji však připravit trochu jinak, pečenou na lůžku ze zelí, brambor a jablek. Netradiční kombinace vás překvapí svojí chutí.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 804 kJ / 1 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,58 g |
Tuky | 131,19 g |
Vláknina | 25,88 g |
Cholesterol | 237 mg |
Sodík | 6,30 g |
Sůl | 15,50 g |
Sacharidy | 92,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovala jsem se Pošli recept, upravila podle svého.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 12. 2016 14:38
Tak řeknu vám nic moc, přesto že jsem ještě do brambor přidal česnek pro chuť.
A péci to 35 minut to je holé scifi. Měl jsem to hotové až po hodině na 220 stupňů.
Recept jsme vylepšili, je lepší dát na dno pekáčku bramborákové těsto vychucené majoránkou a česnekem.
Pak to má chuť.
A péci to 35 minut to je holé scifi. Měl jsem to hotové až po hodině na 220 stupňů.
Recept jsme vylepšili, je lepší dát na dno pekáčku bramborákové těsto vychucené majoránkou a česnekem.
Pak to má chuť.
8. 1. 2016 14:32
Také jsem to už dělala. No jak se říká - proti gustu žádný dišputát. Ale už nikdy více.
8. 1. 2016 13:57
Tak jsme to udělali ale řeknu Vám přátelé,nic moc!!!Kdybych to ještě jednou dělal jako že to dělat nebudu tak bych do toho nedával určitě jablka,více brambor ale né nakrouhané(je z toho bláto) ale na plátky!!!
8. 1. 2016 00:33
černoušek: Já se teda v neděli ráno na své vnitřnosti zásadně nedívám, abych pak neměl takové praštěné asociace.
RECEPT JE SUPER!
RECEPT JE SUPER!
3. 12. 2015 22:56
Jiří:Já peču tak na 180°,ale záleží na troubě,každá peče jinak.přeji hodně úspěchů...
3. 12. 2015 20:03
Vypadá to hezky vinnou klobásku mám moc rád,ale páč ji jím u nás jen já tak jí mám zřídka.Teď sem si rozhodl udělat ji dle tohoto receptu a už se mi sbíhaj sliny.Jen mi tu chybí na kolik stupňů se to peče?No snad to nepřeženu
27. 11. 2015 17:44
Klobásky také moc milujeme a pravidelně pro ně jezdíme do nedalekého řeznictví,kde je dělají vlastnoručně.Jsou u nás vyhlášené a i když už fronty nejsou, tak tam pokaždé fronta je. Děkuji za báječný nápad.
26. 11. 2015 21:34
U nás si nedovedeme představit štědrý večer bez této klobásky.Jen je trochu jiná než vinná z obchodu.Jezdíme si z Moravy do Krkonoš k soukromému řezníkovi.Tam jsou ty pravé,nejsou nakyslé.Dělají se v době ,kdy se ochladí.Udělám z nich spirálu,propíchnu špejlí,obalím v hladké mouce a usmažím.Nebo se dá také obalit v trojobalu.
22. 11. 2015 20:10
tak s vinnou klobásou jsme to ještě nedělali,zkusíme,měli jsme to s klobásou Gombateckou,paprikovou" a také bezva
13. 1. 2015 15:56
spagetka:To mám radost,že chutnalo
13. 1. 2015 15:55
Irrena:Souhlasím s tebou
13. 1. 2015 13:47
Spapáno a prý rozhodně musím opakovat, což mi řekli největší konzervativci v oblasti zajetých pokrmů nesnášející inovace, tedy manžel a dcera . Přidávám fotečku.
Jo okořenila jsem kmínem a uzenou paprikou
Jo okořenila jsem kmínem a uzenou paprikou
13. 1. 2015 12:28
U nás se dnes vyžadovala vinná klobása. jelikož mě nebaví to stokrát - smažená...., tak jsem dala do vyhledavače a ejhle, vyjelo toto. Už to mám v troubě a nekřesťansky to vonííííííí . Posypala jsem kmínem a uzenou paprikou. Pak přidám fotečky, že to bude dobré, o tom nepochybuju. Přijeli mláďata, tak budou mít taky co baštit . Bodík přidám, až přidám fotky, jo?
13. 1. 2015 12:22
Jiřinko tohle musím vyzkoušet Milujeme vinné klobásy
Přečetla jsem komentáře a hned mě nadzvedly se židle, někdo je asi příliš bohatý že takovéhle jídlo může vyhodit
Přečetla jsem komentáře a hned mě nadzvedly se židle, někdo je asi příliš bohatý že takovéhle jídlo může vyhodit
16. 2. 2013 13:16
zajímavé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 1 hodinou
Věnečky výborné
Přidáno před 4 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 6 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 19 minutami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 59 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 1 hodinou
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 1 hodinou
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Mini větrníčky s jahodami
Grinchch2010 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
Grinchch2010 uvařila před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Mahtaito uvařila před 3 hodinami
Domácí nudle
jalamo uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
V akci: Vinná klobása může směle nahradit kapra či řízek. Stačí si jen vybrat z jednoduchých a rychlých receptů
Při pohledu na kapra vás ještě teď píchá ta loňská kost v krku? U štědrovečerního stolu jej mohou zastoupit jiné pokrmy, ale jaké?
Jak usmažit vinnou klobásu, aby se povedla na jedničku
Další recepty
Tématické fráze: jak upravit vinnou klobásu bílá vinná klobása recepty vinná klobása v troubě vinná klobása uprava vinne klobasy vinné klobásy vinná klobása se zelím vinná klobása recept vinná klobása příprava vinná klobása recepty recepty z vinné klobásy bílá klobása recepty s vinnou klobásou vinná klobása úprava vinná klobása na zelí uprava vinne klobasy recept uprava vinnych klobas recept na vinnou klobasu recept vinná klobása recepty na úpravu vinné klobásy
Suroviny: klobása vinná, cibule, brambory, zelí kysané, jablko, sůl, pepř mletý, kmín celý, sádlo
Vinná klobása trochu jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6R3R
26 názorů