Kalamáry a krevety na bílém víně

Kolbabka Kuchařka: Kolbabka

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Mořské plody 9 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

1 kg kalamárů
0,8 kg krevet
1 cibule
2 stroužky česneku
2 dl bílého vína
4 plátky másla
nakrájená petrželka
tymián
sůl
pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme kalámary (vytáhneme za chapadla s hlavičkou ven, nožem vytlačíme vnitřnosti a nezapomeneme vytáhnout průhlednou kost), omyjeme je a nakrájíme na třetiny (od hlavičky odkrojíme i chapadla a přidáme rovněž do směsi).

  2. Očistímě krevety (odkrojíme hlavičku a za nožičky sloupáváme průhledný krunýřek) a nakrájíme na třetiny stejně jako kalamáry. Přidáme ke kalamárům a krevetám najemno nakrájenou cibulku a cesnek a zpěníme na másle.

  3. Po zpěnění směs osolíme, opepříme, přidáme tymián a podlijeme vínem. Jako poslední přidáme petrželku. Podáváme hotovou směs se zeleninovým salátem a toasty nebo jinou vhodnou přílohou.

Poznámka

Tento recept doma úplně milujeme a kombinaci kalamárů s krevetami děláme jedině takhle. Nechte si chutnat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kalamáry a krevety na bílém víně

  • Kolbabka Kolbabka(autorka receptu)

    magdalenka: V létě to chceme zkusit na kameni, já kalamáry zatím dělala jen takhle a krevety smažila na másle :-8 Ať se zadaří:-K:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Kolbabka: Ďakujem, ja som kalamáre len grilovala doteraz.

    Odpovědět

  • Kolbabka Kolbabka(autorka receptu)

    magdalenka: Hlavu jsem ukrojila celou až po čast, kde jsem opravdu viděla pouze světlé maso.:-8

    Odpovědět

  • Kolbabka Kolbabka(autorka receptu)

    1974andrea: Ano, to jsem zapomněla dodat, že krevety byly předvařené. Dávala jsem vše smažit najednou - kalamáry jsou poměrně rychle a celá směs se smaží ve šťávě s vínem, takže se mi nestalo, že by krevety byly tuhé :-K

    Odpovědět

  • Kolbabka Kolbabka(autorka receptu)

    magdalenka: Dělala jsem celou směs cca 25 minut, aby se i hezky do nich dostala chuť vína. Popřípadě ochutnejte a poznáte. :-8 Já to nestopovala, spíš opravdu ochutnávala :-K

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    1974andrea: Ty ze Stredozemniho more jsou i http://www.gentedelfud.it/prodotto/dettaglio/gambe... .
    Ted jsem se podivala lepe, na fotce u receptu nejsou ruzove, ale oranzove ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    bofinka: Krevety na fotce už jsou, podle barvy, předvařené, takže tam už je zbytečné něco vytahovat. ;-) A i bych v tom případě přidala ke kalamárům krevety později, aby nebyly tuhé.

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

  • magdalenka magdalenka

    Ešte by som dodala, že z hlavy vyberieme aj tvrdý "zobáčik"...Uvítala by som dobu varu, aby kalamáry a krevety neboli gumovité. Ďakujem.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo