Karbanátky s jáhlami
Šťavnaté karbanátky z mletého masa jsou oblíbená klasika. Připravit je můžeme i v trochu zdravější verzi, aniž bychom jim ubrali výtečné chuti. Do karbanátků přidáme jáhly a místo smažení je upečeme v troubě.
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly propláchneme vroucí vodou. Pak je v hrnci zalijeme horkou vodou a vaříme cca 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
Krok 2: V míse smícháme mleté maso, jáhly, najemno nakrájenou cibuli s česnekem a vejce. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a provensálským kořením. Navlhčenýma rukama vytvoříme osm placiček, které obalíme ve strouhance.
Krok 3: Naskládáme na pekáč potřený olejem a vložíme do předehřáté trouby. Po zapečení mírně podlijeme horkou vodou a pečeme asi 40 minut.
Krok 4: Podáváme například s americkými bramborami a s čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 3. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karbanátky s jáhlami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7WY
Moje poznámka
Karbanátky s jáhlami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7WY
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 21 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 2 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 9 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 12 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 14 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 14 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 15 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 16 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
vejce,
jáhly,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
koření provensálské,
olej
Komentáře (1)