

Jáhly se špenátem a žampiony
Suroviny
- 250 g jáhel
- 200 g mraženého špenátu
- 200 g sterilovaných (nebo čerstvých) žampionů
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- (kostka zeleninového bujonu)
Postup přípravy receptu
Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti).
Poté je nasypeme do 1,5 násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme žampiony, špenát, podlijeme trochou vody a krátce podusíme.
Směs poté vmícháme do uvařených jáhel, dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jáhly se špenátem a žampiony
-
Moc dobré díky. Dělávala jsem takto i rýži, ale už jsem zapomněla, za připomenutí druhé díky.
-
mnam,mnam
-
Zrovna mám doma jáhly a nevím, co s nima tak díky za tip!
-
Děkuji všem za milé komentáře, moc mě těší, obzvlášť po tom soutěžním maratonu, co se tady odehrál
-
týý brďo
to je tak zelený, až bych ochutnala
-
Docela zajímavé
-
také mně se rcp moc líbí i foto
-
Peťka, ako vždy, krása!
-
-
-
Můžu vařit s lepkem, ale toto by mi určitě chutnalo
-
-
Moc hezký recept i fotka
+1