Jáhly se špenátem a žampiony

petram Kuchařka: petram

Bezmasá jídla 13 názorů

Suroviny

250 g jáhel
200 g mraženého špenátu
200 g sterilovaných (nebo čerstvých) žampionů
2 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
(kostka zeleninového bujonu)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti).

  2. Poté je nasypeme do 1,5 násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.

  3. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme žampiony, špenát, podlijeme trochou vody a krátce podusíme.

  4. Směs poté vmícháme do uvařených jáhel, dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 210 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jáhly se špenátem a žampiony

Tématické fráze: jahly recepty recepty z jáhel jáhly recept jáhly s brokolicí jahly s zampionama zapečené jáhly se špenátem spenatove jáhly spenat s zampiony recept špenát s jáhlami žampiony se špenátem jáhli na žampionech jáhly se žampionama rcp na jáhly jáhlové recepty recept zapečené jáhly se špenátem jáhlové placiky se špenátem spenat a na žampionech žampiony recepty recepty jáhly recepty na jáhly