Jáhly se zeleninou na způsob leča

petram Kuchařka: petram

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

1 velká cibule
2 lžíce oleje
3 rajčata
1 čerstvá paprika
1/2 menší cukety
150 g jáhel
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriku a nahrubo nastrouhanou cuketu. Pod pokličkou dusíme do změknutí.

  2. Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, případně je spaříme. Zalijeme je 1.5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme, až jsou jáhly téměř měkké, asi 10 minut.

  3. Poté přimícháme zeleninový základ na lečo, podle potřeby podlijeme trochou vody a pod pokličkou ještě asi 5 minut podusíme, aby se jáhly dovařily a došlo k propojení chutí.

  4. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat.

Poznámka

Pokud jsou rajčata hodně kyselá, je možné přidat špetku cukru. Pokud chcete docílit skutečné iluze leča, použijte místo běžné soli indickou černou sůl kala namak, která intenzivně voní po vajíčkách.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jáhly se zeleninou na způsob leča

Tématické fráze: jáhly recepty jáhly se zeleninou recept na jáhly jáhly s cuketou recepty z jáhel recept na způsob leča lečo jáhly jáhly recept jáhly - top recepty jáhlové lečo jáhly s lilkem recept na jáhly s lilkem cuketa a jáhly recepty jáhly lečo