Tymiánové brambory
Brambory jsou velmi vděčnou přílohou a dají se připravit na spoustu možných způsobů. Pečené brambory, vonící po tymiánu, můžete podávat s masem nebo samotné s česnekovým či bylinkovým dipem.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Brambory oloupeme, nebo pokud jsou nové a mají slabou slupku, stačí je pečlivě omýt a připravit je i se slupkou.
Krok 2: Brambory nakrájíme na měsíčky, dáme do mísy, přidáme olej a rozemnutý tymián, promícháme a dáme na připravený plech.
Krok 3: Dáme do trouby a pečeme na 180 °C cca 30 minut. V průběhu pečení 2x promícháme, aby se nám brambory nepřichytily.
Krok 4: Hotové brambory osolíme.
Zveřejněno 4. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tymiánové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R68yR
Moje poznámka
Tymiánové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R68yR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 12 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 16 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 6 minutami
Celozrnné rohlíky s omládkem
Dajda před 2 hodinami
Chilli con carne
helusa27 před 2 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 12 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 13 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 15 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 15 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 15 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 16 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 16 hodinami
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
tymián sušený,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.