Tymiánové brambory
Brambory jsou velmi vděčnou přílohou a dají se připravit na spoustu možných způsobů. Pečené brambory, vonící po tymiánu, můžete podávat s masem nebo samotné s česnekovým či bylinkovým dipem.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Brambory oloupeme, nebo pokud jsou nové a mají slabou slupku, stačí je pečlivě omýt a připravit je i se slupkou.
Krok 2: Brambory nakrájíme na měsíčky, dáme do mísy, přidáme olej a rozemnutý tymián, promícháme a dáme na připravený plech.
Krok 3: Dáme do trouby a pečeme na 180 °C cca 30 minut. V průběhu pečení 2x promícháme, aby se nám brambory nepřichytily.
Krok 4: Hotové brambory osolíme.
Zveřejněno 4. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tymiánové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R68yR
Moje poznámka
Tymiánové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R68yR
Nejnovější recepty
Zapečená ovesná kaše s jablkem a pistáciemi
Přidáno před 2 hodinami
Býčí žláza s rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Uzené maso s fazolkami a brynzovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Balkánský lilek
Přidáno před 16 hodinami
Plněné cuketové květy se špagetami à la carbonara
Přidáno před 16 hodinami
Falešná dršťková polévka z růžovek
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Italský bramborový salát teplý nebo studený
TondaJ před 8 minutami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Majkaa před 1 hodinou
Kakaovo-kávové müsli bez lepku a mléka
TerezaVe před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
bettyter před 11 hodinami
Comtessa de noir - luxusní bábovka
Pavlusa1 před 13 hodinami
Mrkvové sušenky
Zuzana.V. před 15 hodinami
Domácí bramborové gnocchi
Tynaja před 17 hodinami
Báječný jablečný koláč
Noumik před 18 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
MartinaDvorakova před 18 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
vladfi před 18 hodinami
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
tymián sušený,
sůl
Komentáře (1)