Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapusta na karí

Kapusta obsahuje vitamín C a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Pokud jste jí zatím nepřišli na chuť, vyzkoušejte ji podusit s mrkví a řapíkatým celerem. Křupavá zelenina ochucená kari kořením a zjemněná kokosovým mlékem chutná opravdu skvěle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a řapíkatý celer důkladně očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Kapustu opláchneme a nasekáme na tenké proužky. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme cibuli. Přidáme mrkev, řapíkatý celer a kapustu. Krok 3: Řádně zasypeme kari, orestujeme a přidáme zeleninový vývar. Směs přikryjeme poklicí a necháme dusit tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Neměla by být úplně rozvařená, ale pěkně křupavá. Krok 4: Na závěr přilijeme kokosové mléko a můžeme ještě dochutit solí. Krok 5: Podáváme nejlépe s dušenou rýží.

TIP: Další způsoby, jak připravit kapustu

Zveřejněno 22. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapusta na karí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWADZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapusta na karí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWADZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, kapusta, mrkev, celer řapíkatý, koření kari, vývar zeleninový, mléko kokosové, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu