Bílková bábovka
Tato bábovka je skvělý způsob, jak využít přebytečné bílky. Aby byla krásně nadýchaná, je potřeba důkladně vyšlehat tuhý sníh. Pak už stačí přidat cukr, olej a mouku a můžeme se pustit do pečení.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Pokud nepoužijeme silikonovou formu na bábovku, je třeba ji dobře vymazat tukem a vysypat moukou.
Krok 2: Připravíme hlubší mísu, šlehač a vychlazené bílky. Bílky vložíme do mísy a šleháme do té doby, než je z nich tuhý sníh. To poznáme, když obrátíme mísu dnem vzhůru a bílky se ani nehnou.
Krok 3: Poté přidáváme opatrně cukr, olej a nakonec polohrubou mouku. Pokud chceme, aby bábovka měla 2 barvy, půlku těsta nalijeme do formy na bábovku, a druhou část těsta obarvíme karamelovým práškem na přípravu pudinku. Tu poté také dolijeme do formy.
Krok 4: Pečeme asi 45 minut. Zda je bábovka upečená, zjistíme špejlí. Po vyjmutí z těsta musí zůstat suchá.
Krok 5: Necháme vychladnout a posypeme cukrem.
Zveřejněno 2. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r3nJ
Moje poznámka
Bílková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r3nJ
Nejnovější recepty
Kynutý houskový knedlík
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové krokety z bramborové kaše
Přidáno před 3 hodinami
Mexický guláš sypaný sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku
Přidáno před 3 hodinami
Kachní prsa s citronovou trávou
Přidáno před 15 hodinami
Květáková krémová polévka s krutony
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s mákem a hruškami
ZboSy před 52 minutami
Výborná svíčková
ZboSy před 1 hodinou
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Klabusaytereza před 2 hodinami
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 5 hodinami
Kynuté rohlíčky s ořechovou nádivkou
magdalenka před 5 hodinami
Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka-Pho Ga
magdalenka před 6 hodinami
Bramborové lokše (patenty, laty)
magdalenka před 6 hodinami
Rychle naložené okurky
magdalenka před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Laala před 13 hodinami
Hamburgerové bulky
pribrska před 15 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
olej,
pudink karamelový,
tuk,
mouka
Komentáře (2)