Kroupy s hráškem a hlívou
Kroupy patří mezi klasické suroviny české kuchyně. Mají velký podíl vlákniny a mnoho vitamínů, proto určitě stojí za to zařadit je do našeho jídelníčku. Ochutnejte je s hráškem a hlívou a jistě si pochutnáte.
Postup přípravy
Krok 1: Krupky propláchneme, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut, než změknou. Pak je slijeme a hned propláchneme studenou vodou.
Krok 2: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a poté i na kousky nakrájenou hlívu.
Krok 3: Přidáme na plátky nakrájený česnek, špetku tymiánu a dochutíme solí a pepřem. Promícháme s krupkami.
Krok 4: Mražený hrášek propláchneme pod vroucí vodou a vmícháme do jídla.
Krok 5: Podáváme se salátovými lístky.
Zveřejněno 2. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupy s hráškem a hlívou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxAPp
Moje poznámka
Kroupy s hráškem a hlívou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxAPp
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 3 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 4 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 24 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 2 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 4 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 4 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 5 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 6 hodinami
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 7 hodinami
Suroviny:
krupky,
sádlo,
cibule,
hlíva ústřičná,
česnek,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
hrášek mražený,
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.