Ježci - povidlové buchty

Suroviny 8 porcí

150 ml mléka
70 ml oleje
1 vejce
350 g polohrubé mouky
35 g cukru
sůl
1,5 kl sušených kvasnic
povidla
olej na potření
rozinky jako oči

Postup přípravy receptu

  1. Všechno dáme do misky, mléko teplé a vymícháme těsto. Dáme na teplé místo a necháme pod utěrkou kynout.

  2. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, propracujeme rukama. Rozdělíme na osm stejných dílků. Každý dílek prsty lehce roztáhneme, pomocí dvou lžiček dáme na každý kus povidla. Zabalíme jako buchty.

  3. Na každé buchtě rukama vytvarujeme čumáček, jako oči dáme rozinky.

  4. Nůžkama nastřiháme bodlinky a na plechu vyloženém pečícím papírem necháme cca 15 minut kynout.

  5. Před vložením do trouby potřeme olejem.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 20 minut. Upečené potřeme olejem a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: FB, paní pekla pirožky, ale syn chtěl buchty.

Rozinky moc nedrží, ale pokud těsto nastříhnete a rozinky zasunete, tak budou držet. Došlo mi to pozdě.

Těsto si zvolte jaké máte rádi, já použila olejové se kterým se mi dobře pracuje.

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Ježci - povidlové buchty

Předchozí 1 2

Tématické fráze: povidlova buchta povidlové buchty buchty s povidly povidloví šneci tvarohovo povidlová buchta kynuti jezci buchta s povidly jezci kynutí povidlove buchty recept bramborová buchta s povidly kynutá ježci recept na buchta s povidly recept na povidlové buchty ježek z těsta jezci z kynuteho testa recept na buchtu jezek buchta kokosove jezci povidloví ježci olejova buchta s povidly ježek buchta