Batátové hranolky
Hranolky ze sladkých brambor jsou zajímavou alternativou k běžným hranolkům. Jejich nasládlá chuť se během pečení zajímavě rozvine. Můžeme je podávat jako přílohu k masu nebo jako zdravou chuťovku servírovanou s dipem.
Postup přípravy
Krok 1: Batáty oškrábeme a nakrájíme na tenké proužky jako hranolky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 2: V misce smícháme sůl, pepř, rozpuštěné máslo, olivový olej a rozmarýn. Vše prošleháme a směsí přelijeme připravené hranolky.
Krok 3: Pečeme v troubě při 200 °C asi 20-30 minut. Během pečení hranolky promícháme.
Zveřejněno 16. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zBn
Moje poznámka
Batátové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zBn
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Suroviny:
brambory sladké,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
olej olivový,
rozmarýn sušený
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.