Batátové hranolky
Hranolky ze sladkých brambor jsou zajímavou alternativou k běžným hranolkům. Jejich nasládlá chuť se během pečení zajímavě rozvine. Můžeme je podávat jako přílohu k masu nebo jako zdravou chuťovku servírovanou s dipem.
Postup přípravy
Krok 1: Batáty oškrábeme a nakrájíme na tenké proužky jako hranolky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 2: V misce smícháme sůl, pepř, rozpuštěné máslo, olivový olej a rozmarýn. Vše prošleháme a směsí přelijeme připravené hranolky.
Krok 3: Pečeme v troubě při 200 °C asi 20-30 minut. Během pečení hranolky promícháme.
Zveřejněno 16. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zBn
Moje poznámka
Batátové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zBn
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Suroviny:
brambory sladké,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
olej olivový,
rozmarýn sušený
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.