Bábovka z bílků
Určitě znáte nespočet různých receptů na přípravu bábovky. Tento je zajímavý tím, že do těsta použijete pouze bílky, které máte schované z předcházejících receptů. Bábovka bude díky bílkovému sněhu krásně nadýchaná.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva.
Krok 3: Do máslové pěny přidáme zbylé suroviny mimo sněhu z bílků a důkladně promícháme. Na závěr přidáme bílkový sníh a těsto pečlivě promícháme.
Krok 4: Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme ve vyhřáté troubě 40 - 45 minut.
Zveřejněno 15. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka z bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRO7X
Moje poznámka
Bábovka z bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRO7X
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 1 hodinou
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 4 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 4 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 5 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 6 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená polévka s pohankou
Bretik před 34 minutami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 2 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 2 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 2 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 2 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 2 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 5 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 6 hodinami
Linecké cukroví
jarmila58 před 6 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
solamyl,
prášek do pečiva,
bílek,
rum,
sůl
Komentáře (1)