Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravá tuňáková pomazánka

Dobrou tuňákovou pomazánku oceníte jako snadnou a rychlou večeři nebo také ke svačině, namazanou na plátku žitného chleba. Pomazánka je navíc díky tuňáku a vejcím bohatá na bílkoviny a dobře taky zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci s vroucí vodou vaříme vejce zhruba 9 minut. Po uvaření vejce prudce zchladíme a oloupeme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku nasekáme. Krok 3: Uvařená vejce nastrouháme, přidáme tuňáka i s olejem, jarní cibulku, cibuli, dijonskou hořčici, pomazánkové máslo, šťávu z citronu a promícháme. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme čerstvou bazalku. Krok 4: Podáváme na pečivu nebo k pečivu s čerstvou nebo kyselou zeleninou. Skvěle se hodí olivy.

TIP: Jak udělat tuňákovou pomazánku - rady a tipy

Zveřejněno 27. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravá tuňáková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M85WP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zdravá tuňáková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M85WP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tuňák v konzervě, pomazánkové máslo, cibule, cibulka jarní, hořčice dijonská, vejce, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu