Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou

Smažené koblížky z listového těsta, plněné karamelovou šlehačkou, jsou hotové raz dva. Kupte již rozválené listové těsto, vykrájejte kolečka, usmažte a pomocí zdobičky s delší špičkou naplňte lahodnou šlehačkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plát listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme na polovinu (25x20 cm) a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Krok 2: Kolečka dáme na 15 minut do mrazáku. Poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Krok 3: Vychlazenou šlehačku vyšleháme dle návodu. Krok 4: Prochladlé koblížky pocukrujeme a plníme zdobičkou na dorty s úzkou delší špičkou tak, že koblížek napíchneme a vstříkneme do středu šlehačku.

TIP: Jak připravit domácí listové těsto

Zveřejněno 1. 4. 2025

Poznámka autorky Handour

Karamelovou šlehačku jsem koupila v prodejně TESCO.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NXP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NXP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Listové těsto je dost mastné samo, a ještě smažit? To není moc vhodné. Zkoušet to nebudu, ale určitě bych kolečka dala upéct do trouby nebo horkovzdušné fritézy.

Suroviny:
těsto listové, šlehačka, cukr moučkový, vejce, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu