Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci

Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a pivu je dokonalým spojením bohaté chuti masa, jemné sladkosti zeleniny a svěžího citrusového nádechu. Pomalu dušená v hrnci získá neuvěřitelně šťavnatou konzistenci a intenzivní aroma.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 320 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 300 min

320 min (20 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Oháňku naporcujeme. Na hlavní chod použijeme silnější kousky, tenčí necháme na vývar. Porce osolíme a opepříme. Krok 2: Z dobře očištěného pomeranče nastrouháme necelou lžíci kůry. Pomeranč oloupeme, zbavíme bílého žilkování a nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na kolečka nebo menší kousky a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 4: V kastrolu na sporáku necháme rozehřát máslo na kterém orestujeme do sklovita cibuli. Krok 5: Přidáme mrkev, postačí 2 minuty, jen aby pustila šťávu. Zasypeme zázvorem, zamícháme a přemístíme na dno pomalého hrnce. Krok 6: Do hrnce dáme koření (nejlépe ve vajíčku nebo sáčku na čaj), pivo a porce oháňky. Přidáme pomeranč a jeho strouhanou kůru. Krok 7: Hrnec přiklopíme poklicí, program nastavíme na High a necháme pracovat 5-6 hodin. Po 5 hodinách můžeme vpichem do kousku masa provést zkoušku měkkosti. Krok 8: Před samotným servírováním je vhodnější maso od kosti obrat. Krok 9: Na přílohu se hodí opečené brambory nebo hranolky.

TIP: Jak udělat křupavé brambory v troubě - rady a tipy

Zveřejněno 1. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZM63

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZM63

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
oháňka hovězí, pomeranče, cibule, mrkev, máslo, pivo světlé, bobkový list, koření nové koření, pepř, skořice celá, pepř mletý, sůl, zázvor sušený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu