Vývar z hovězí oháňky

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 7 hodin 6-8 porcí Polévky 35 názorů

Suroviny

1 kg hovězí oháňky
1 velká cibule
1 velká mrkev
1 velká petržel
1/4 bulvy celeru
6 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
4 snítky petrželové natě
sůl
olivový olej
trpělivost 
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí oháňku rozdělíme na jednotlivé články a velmi pečlivě omyjeme a osušíme.

  2. Hovězí oháňku i zeleninu opečeme na větší pánvi na 2 lžících olivového oleje. Tím částečně snížíme množství sražených bílkovin a výsledný vývar se nám odmění krásně zlatou barvou.

  3. Hlavně cibuli přeřízneme jen na půl a i se slupkou opečeme řezem do tmavě hněda.

  4. Vše vložíme do většího velkého hrnce a přidáme 5 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, 2 lžičky soli, a 3 snítky petrželové natě.

  5. Zalijeme cca 4 l studené vody a pomalu táhneme na minimálním plamenu, přičemž sbíráme z povrchu „minimum“ vznikající sražené bílkoviny. Vývar necháme probublávat a nijak nemícháme s obsahem. Trpělivě bez poklice tzv. táhneme cca 7 hodin.

  6. Poté vývar odstavíme, sebereme z povrchu vývaru většinu tuku a opatrně vyndáme obsah. Přes cedník a plátno přecedíme do jiného hrnce a vývar přivedeme opět do varu.

  7. Z uvařené a lehce vychladlé oháňky obereme krásné a lahodné kousky masa, opatrně překrájíme příčně přes svalovinu a vložíme do polévky.

  8. Dochutíme solí kouskem nakrájené vařené mrkve a podáváme s velmi tence krájenými domácími nudlemi, které si uvaříme zvlášť a po vložení do talíře je přeléváme vařícím vývarem. Sypeme jemně posekanou petrželovou natí a věřte nebo ne – zažijete „nebe v hubě“.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 652 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vývar z hovězí oháňky

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Milan: no možná se pleteš;-)já používám velmi sporadicky bujón, to už opravdu musí být,ale polévku z oháňky tu jsem nedávno dělala,táhla jsem jí přes noc v pomalém hrnci a byla bezkonkurenční;-):-pJá si poradím i bez masoxu a bez Vitany:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Milan: Znám dost chlapů kuchařů, kteří bez magi a podobných dochucovadel neuvaří a naopak dost "bab", které umí jídla dochutit skvěle i bez nich. Plácáte nesmysly, pane :-*

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    ....: když ony baby dnes vaří z magi,ať žije Vitana, hurááááááá.Jen chlap dokáže ochutit jídlo.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Vývar dělám v podstatě stejně, ale přišla jsem na to, že je lepší udělat hovězí a zeleninový zvlášť. Na zeleninu stačí hodinka, takže buďto ji přidat ke konci, anebo opravdu dělat zvlášť, mám vyzkoušeno že chuťově je to pak ještě lepší :yes:

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    Nejlepší vývar :yes::yes::yes::-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Mmelinda Mmelinda

    ....naprosto luxusní polévka, pěkně se Ti povedla. Hned bych smočila mlsný jazýček.:-p

    Odpovědět

  • Mila z Canady Mila z Canady(neregistrovaný)

    Polevecka vypada nadherne, akorat jsem nejak nepochopila jestli jsi ji delal v Pomalem Hrnci, anebo jen na sporaku celych tech 7 hodin. Ohanku jsem nikdy nedelala, takze nevim. Jinak bodiky letej :yes::-p:-p:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • ivan ivan(neregistrovaný)

    super:yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    OháŇková polévka je nejlepší :yes::yes::-p:-

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Pěkně vymazlená...:-p:-*:-)

    Odpovědět

  • kámoš kámoš(neregistrovaný)

    milý @colombo65, s tebou se žie draze, ale blaze:-)) vynikaící polévka:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Colombo65: Otíku, z ocásků je krásně silný vývar a pokud jsi dělal v PH, tak to je bomba vývar a ten znám z vlastní zkušenosti. Jen ti vytknu, že takový úžasný vývar by si zasloužil domácí nudličky;-)Jinak 13.bod:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    o dýýjo, to je suppe jako řemen:-p:yes::yes::yes: krása:yes: taky ráda táhnu polívku dlooouuho, ať má říz a sílu jako vijágra:-)):yes: ovšem z chvostu jsem ještě netáhla, ale po tomto očumu táhnu pro chvost a utáhnu taky takovou mňamku:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kokoska: určitě si na vývar zvykni krátce opéci jak maso (jakékoli) tak zeleninu, já už to takl dělám a fakt mají vývary, polévky daleko lepší a silnější chuť:yes::yes::yes::yes:, z oháňky dělám vývar nejradši, několik litrů a zbytek hezky do mražáku :yes::yes::yes::yes:
    Otíku, aby se ta polévka z té hlavní fotky nevylila ;-);-);-):-D:-D:-D, ale jsem rozhodnutá si dojít do Kaufu pro ocásek;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: hovězí vývar vývar z oháňky hovězí vývar recept hovézí oháňka hovězí oháňka cena hovězí oháňka recept silný hovězí vývar hovězi ohanka recepty silný hovězí vývar recept recept na hovězí vývar recept hovězí vývar jak udělat hovězí vývar vývar z opečené oháňky polivka z hovezi ohanky polevka z hovězí ohaňky recepty-hovězí oháňka luxusní hovězí vývar polívka z ohaňky vývar hovězí ohanka

Zapomněl/a jsem heslo