Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké boží milosti

Tradičním velikonočním cukrovím jsou smažené boží milosti z křehkého těsta, obalené v moučkovém cukru. Příprava není nijak složitá a tak ji zvládnou i začátečníci. Do těsta se přidává bílé víno, které během smažení brání nasáknutí tukem. Toto cukroví je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku na vále smícháme se solí a s cukrem. Rozdrobíme do ní máslo, přidáme žloutky, bílé víno (můžeme je nahradit rumem) smetanu a zaděláme vláčné těsto. Krok 2: Vyválíme jen na plát asi 3 mm silný a rádlem nebo vykrajovátkem vytvoříme tvary. Krok 3: Na pánvi na mírně rozpáleném oleji je osmažíme dozlatova. Necháme odsát tuk na papírovém ubrousku a ještě teplé je obalíme v cukru.

TIP: Tradiční recept na boží milosti

Zveřejněno 7. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké boží milosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95RD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké boží milosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95RD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr moučkový, máslo, žloutek, víno bílé, smetana, olej, cukr vanilkový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu