

Kadlíkova vepřojátrová paštika
Suroviny
- 3 vepřové hlavy
- 2 kg vepřových jater
- 1,5 kg cibule
- vývar
- výpek z kuřete
- rohlík
- bobkový list
- pepř
- sůl
- tymián
Postup přípravy receptu
Hlavy omyjte a dejte to největšího kastrolu, který doma máte. Přidejte sůl, pepř, bobkový list. Na plech ve kterém zbyl máslovo-paprikový výpek z kuřete nasekejte cibuli a dejte péct.
Syrová játra pomelte na nejjemnějším mlýnku a prožeňte jim i opečenou cibuli i s výpekem. Po uvaření hlav oberte maso a pomelte ho také. Mlýnek potom vymelte jedním starším rohlíkem pokropeným z vývarem z hlav.
Pomletou směs promíchejte se solí, pepřem, troškou majoránky, troškou chilli, špetkou drceného tymiánu, přilijte cca 0,5 l scezeného vepřového vývaru.
Vzniklou směs ještě pořádně promixujte ponorným mixérem. Hmotu následně naplňte do skleniček. Zavařujte na 110°C víc 1 hodinu. Nechte odpočinout a druhý den zopakujte.
Poznámka od kuchařky
Až druhý den jsem se dověděl, že onu paštiku z Kauflandu používá dcera, rozehřátou v horké vodě, na zalití granulí pejskům...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kadlíkova vepřojátrová paštika
-
Kadlíku, už jsem se dlouho tak nenasmála, jako u Tvého receptu
Díky, díky, díky
Hledala jsem nějakou paštiku a tu tvoji vyzkouším
-
Tak pašteku som robila stále z bôčika ale zkusim z hlav Dakujem za príbeh ,ktorý Nás pobavil a recept,ktorý určite vyzkušám.
-
-
Dnes jsem vyráběla paštiku, stejná tu není, ale hodně podobných, proto nechci přidávat paštiku podvacáté. Povedla se mi hezká fotka, přidávám s dovolením k tomuto receptu, protože se mi moc líbí popis postupu. Přidávám panáčka rumu a kostičky uzeného bůčku nebo slaniny. Peču-vařím ve vodní lázni v troubě, množství cca 1,5kg.
+ domácí chleba i višňový džem
Jo a +34 -
super popis
ale dělat nebudu, představa že vařím doma prasečí hlavu a pak ji budu obírat tak nato nemám žaludek -
Skvělý postup
+1
-
-
... Kadlíku .. jsi kulinářský Bůh !!!
-
Geniální popis,jako vždy
Opět požaduji tvoji kuchařku,i s postupy
-
úžasně popsaný receptík
super
-
Vážené dámy, ba i pánové. Děkuju za body, honocení... Ale upozorňuju! Jenom jsem improvizoval, někomu se to může zdát nahořklé díky množství jater, a podobně! Prostě jsem zkusil, a podle tvrzení - hlad je nejlepší kuchař, jsem si šmákl...
-
Tak to jsem si zase jednou početla,super
vždy se těším na tvé receptíky,číst je to je opravdu zábava
Paštika se mi moc líbí a recept ukládám a jak bude trochu času,tak vyzkouším není nad domácí paštičku
-
Kadlíku, už za to parádní počteníčko dostáváš bod a za recept další, ikdyž už jen pomyslný, dva nejde dát
-
Nádherné počteníčko
-
a děkuju za bodíky!!!!