Velikonoční sušenky
Pro ty nejmenší koledníky můžete připravit křehké velikonoční sušenky z lineckého těsta, spojené rybízovou zavařeninou. Upečené sušenky ozdobíme přibarveným fondánem dle vlastní fantazie, které se meze opravdu nekladou.
Postup přípravy
Krok 1: Z hladké mouky, změklého másla, moučkového a vanilkového cukru, žloutků a nastrouhané citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v ledničce aspoň 1 hodinu odpočinout.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 3: Pak na vále posypaném hladkou moukou vyválíme placku o síle zhruba 3 mm a tvořítkem vykrajujeme kolečka a čtverečky. Skládáme na připravený plech.
Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 10 minut do zrůžovění. Po upečení necháme vychladnout a poté slepíme rybízovou zavařeninou.
Krok 5: Fondán nastrouháme a rozmícháme s malým množstvím vody na hustou polevu. Přibarvíme potravinářskými barvivy a slepené tvary podle vlastní fantazie ozdobíme. Po zaschnutí můžeme ihned podávat.
Zveřejněno 10. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0jX
Moje poznámka
Velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0jX
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 7 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 13 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 13 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová,
fondán,
zavařenina rybízová,
potravinářské barvivo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.