Houbové "škvarečky"

Madla Novak Kuchařka: Madla Novak

Doba přípravy: 20 2-3 porce Houby 2 názory

Suroviny

1 balení hlívy ústřičné
2 lžíce sádla
sůl
pepř
drcený kmín
2-3 plátky dobrého chleba
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kloboučky hlívy ústřičné zlehka otřete navlhčeným hadříkem, zbavte je případných nečistot. Ostrým nožem ořežte houbám silné „nohy“. Pokrájejte houby na menší kousky či proužky, které zlehka osolte, opepřete a okmínujte.

  2. Takto okořeněné kousky hlívy dejte do nepřilnavé pánve na rozpálené sádlo a stáhněte výkon sporáku téměř na minimum. Opékejte houby cca 8-10 minut za častého obracení až do doby, než se začne tvořit zlatá barva na povrchu hub a okraje začnou mít křupavou hnědou krustu.

  3. V ten okamžik houby vyndejte z pánve na kuchyňskou papírovou utěrku a nechte okapat z přebytečného tuku. Servírujte na plátku chleba, třeba s kolečky cibule či jarní cibulky a nebo s lístečky čerstvé bylinky.

  4. Já houbové škvarečky miluji na plátku chleba, který je namazaný dobrou hořčicí a na to přijdou houbové škvarečky.

  5. Je to lahodná delikatesa, kterou běžně připravuji jako bleskovku z masáků. Nicméně hlíva ústřičná se chuti i textuře masáků velmi podobá, takže věřím, že nebudete zklamáni a navíc si tuto lahůdku můžete připravit v průběhu celého roku (i mimo houbařskou sezonu).

  6. Jako bonus je fakt, že hlíva ústřičná je velmi zdravá houba, celoročně dostupná na pultech obchodů. Houbové škvarečky opravdu nádherně křupou, neb jsou pečené pomalu dozlatova. Je to báječná jednohubka, třeba pro večery, kdy člověka prostě jen „honí mlsná“.

Poznámka

více inspirací a receptů na webu www.korenizivota.com

http://www.korenizivota.com/houbove-skvarecky/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbové "škvarečky"

  • Madla Novak Madla Novak(autorka receptu)

    rihana: ale to zní luxusně mít vlastní úrodu hlívy!! wowww! tak vyzkoušejte tyhle do křupava vypečené delikatesky a nechte si chutnat:-D

    Odpovědět

  • rihana rihana

    No to vypadá nádherně, letos se nám hlíva dokonce urodila. Vyzkouším.

    Odpovědět

Tématické fráze: škvarečky z hub skvarecky z hlívy ústřičné škvarečky z hlívy hlíva ústříčná škvarečky houbový vypečený pekáček houbove skvarky hliva hlíva jako škvarečky škvarečky houbovéškvarečky hlíva škvarečky skvarečky z růžovek skvarecky z masáků houbove skvarky z hlivy škvarečky ze hlívy ustřičné houbový pekacek hliva nejlepší škvarečky z hlívy hlíva ústřičná škvarky houbové jednohubky rizoto z masaku recept na škvarečky z hlívy ústřičné

Zapomněl/a jsem heslo