Vykutálená nádivka s hráškem
Každá nádivka je něčím specifická, tato je zcela bez masa a plná zelené svěžesti. Hrášek dodá nádivce sladkost a krásnou texturu, medvědí česnek pikantnost a špenát typickou jarní chuť. A to maso je zde nahrazeno marinovaným tofu.
Postup přípravy
Krok 1: Špenát a hrášek vyjmeme z mrazáku a necháme při pokojové teplotě rozmrznout. Pečivo nakrájíme na kostky.
Krok 2: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozmícháme vidličkou s trochou vody, muškátovým oříškem a solí a vmícháme je do pokrájeného pečiva.
Krok 3: Ke směsi vmícháme rozetřený česnek, pokrájený medvědí česnek, špenát, hrášek a nakrájené tofu. Nakonec opatrně přidáme tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut..
Zveřejněno 17. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vykutálená nádivka s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QO8
Moje poznámka
Vykutálená nádivka s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QO8
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno před 20 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 18 minutami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 1 hodinou
Velikonoční hlavička
ivka315 před 2 hodinami
Zapečené žampiony s Nivou
oligarda před 3 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 3 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 5 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 5 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 6 hodinami
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 6 hodinami
Suroviny:
špenát listový mražený,
hrášek mražený,
pečivo celozrnné,
vejce,
ořech muškátový,
sůl,
česnek,
list medvědího česneku,
tofu marinované
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.