Chřestový quiche
Chřestová sezona je v plném proudu, tak proč si nedopřát tuto lahodnou zeleninu i v jiné, než jen minutkové úpravě. Upečte si lahodný chřestový quiche s cherry rajčátky. Krásně barevný koláč přinese jaro do vaší kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku na vále smícháme s vejcem, solí a máslem. Přidáme 2 lžíce studeného mléka (nebo vody) a vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout.
Krok 2: Koláčovou formu vymažeme máslem.
Krok 3: Těsto na pomoučené ploše rozválíme na 0,5 cm silný plát, který přeneseme do formy a hezky zarovnáme. Dno propícháme vidličkou. Těsto i s formou dáme asi na 40 minut do mrazáku.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Poté z pečicího papíru vystřihneme kolo o pár centimetrů větší, než je koláč, a těsto jím přikryjeme. Na papír nasypeme suchý hrách a formu s koláčem dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut, dokud koláč nezačne po stranách zlátnout. Pak korpus vyndáme a odstraníme papír s hrachem.
Krok 6: Nastrouhaný sýr smícháme s vejci, majonézou, solí, pepřem a utřeným česnekem.
Krok 7: Tuto směs nalijeme na předpečený korpus. Na závěr koláč dozdobíme cherry rajčátky a chřestem (bude lepší, pokud ho předem spaříme).
Krok 8: Koláč vložíme do trouvy a pečeme dalších zhruba 15-20 minut.
Zveřejněno 21. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřestový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxM4G
Moje poznámka
Chřestový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxM4G
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
mléko,
sýr eidam,
vejce,
majonéza,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
rajče cherry
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.