Chřestový quiche

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

Těsto na korpus:
170 g celozrnné špaldové hladké mouky
1/2 lžičky soli
130 g vychlazeného másla
2 lžíce hodně studené vody
Náplň:
4 vejce
150 g ricotty
150 ml mléka
100 g goudy
sůl
pepř
200 g zeleného chřestu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se solí, uděláme důlek, do důlku vlijeme dvě lžíce studené vody, přidáme studené ztuhlé máslo nakrájené na malé kostičky a rukama rychle vypracujeme hladké nedrobivé těsto.
    Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme asi na 10 minut chladit.

  2. Z chřestu opatrně odlomíme oschlé konce a je-li třeba, spodní třetinu chřestu oloupeme. Máme-li čerstvý mladý chřest, ani loupat nemusíme.
    V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme chřest a necháme ho 1 minutu spařit. Pak ho ihned scedíme a necháme vychladnout.

  3. V míse prošleháme vejce s ricottou, mlékem, solí a pepřem.
    Ze spařeného chřestu odřízneme celé hlavičky a zbytek nakrájíme na asi centimetrová kolečka.
    Goudu nastrouháme a spolu s nakrájeným chřestem vmícháme do ricottové směsi.

  4. Troubu předehřejeme na 180°C.
    Vychlazené těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu, dno hustě propícháme vidličkou. Formu vložíme do předehřáté formy a necháme asi 20 minut péct.
    Pak formu vytáhneme z trouby, na předpečené těsto nalijeme připravenou náplň a formu vrátíme do trouby. Dopékáme ještě asi 30-35 minut.

Poznámka

Recept je z knihy Jíme zdravě po celý rok, jen jsem upravila gramáž u surovin na náplň.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chřestový quiche

K receptu nejsou žádné komentáře.