Guláš Samuraj

Hovězí maso Doba přípravy: 50 minut 33 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 50 minut 33 názorů

Suroviny 4 porce

hovězí maso
olej
3 stroužky česneku
sůl
pepř
červená mletá paprika
3 feferonky
worchestr
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Půl kg pěkného hovězího masa na nudličky na trošce oleje orestovat až se maso zatáhne, přidat utřený česnek, sůl, pepř, mletou papriku, 3 feferonky ( nebo kdo jak snese), worcestr a dusíme doměkka, až je maso měkké, přidáme kečup, necháme provařit a je hotovo.

  2. Upozorňuji, není to klasický guláš, tak přidáváme k dušení jen trochu vody, aby bylo maso jen zlehka ponořené a na konci musí být jen sosík.

  3. Podáváme s hranolky nebo americkými brambory.

Komentáře k receptu Guláš Samuraj

  • bohynovka bohynovka

    pbarva: Ja bych koupila vyzrale maso primo urcene na minutkovou uravu, v tomto pripade nejspis rostenec. Prave svickove by mi bylo lito, tu pouzivam vyhradne na steaky a z falesne bych se bala tuhosti. U steakoveho masa plati, ze kdyz tu tepelnou pripravu presvihnete, bude tuhe a musite ho pak podusit tzv. do mrtva. A v takovem pripade uz muzete s klidem pouzit zadni, podpleci nebo tu falesku.
    A casto se zapomina, ze by maso melo mit pokojovou teplotu, u steakoveho to plati dvojnasob. Myslim, ze to je pro vyslednou krehkostu minutkove upravy dulezitejsi, nez treba nakladani do oleje atd. (coz treba ja nedelam).

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autorka receptu)

    Dajda: nevím, jak jinak docílit změknutí masa , třeba dáte dobrou radu.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    pbarva: To musí být moc dobré, ale potom už snad není nutné opečené maso dusit - k tomu zřejmě směřuje i casinova poznámka.

    Odpovědět

  • casino casino

    pbarva:
    No, když se může dělat tatarák z kýty, tak proč nevařit guláš ze svíce, že ;-)

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autorka receptu)

    Dajda: ano to máte pravdu, dělám ze svíčkové

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    Ona "Minutka je minutka" mi připomněla jistý hotel, kde ke klasické svíčkové podávali minutkový:-! stejk 8-(

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    pbarva: Minutka je minutka, musí se udělat z takového masa, aby se už nemusela dusit, protože pak už to minutka není:-!

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autorka receptu)

    Vlastak83: Samuraj je minutkový guláš

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Zkuste místo kečupu dát Cikánskou omáčku, je to vynikající:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    DrobecekXJ: Já bych přidala malé bramboráčky jako přílohu - tak je šťáva nerozmáčí. ;-)

    Odpovědět

  • DrobecekXJ DrobecekXJ

    Dovedl bych si tento "Gulášek" představit třeba i naplněn v bramboráku <3 :yes:

    Odpovědět

  • Jana Kaurová Jana Kaurová(neregistrovaný)

    Doporučuji,je to výborný recept, doma sklízím velké pochvalu, když ho přichystám na oslavy.:yes::-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Vlastak83: Prečo nepridáš fotku svojho výtvoru?

    Odpovědět

  • Vlastak83 Vlastak83

    Opět samuraj není guláš ale minutka ten s hranolkama pekné a co je to s tou rejží se vam to asi moc nepovedlo jelikoz se to samuraji nepodobá:-8:-D

    Odpovědět

  • zdenekn zdenekn

    Také ho děláme,místo feferonky dáváme zeleninovou směs moravanka,láku jen trochu,dost pálí.Výborný :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: samuraj recept z vepřového samurajský guláš hovězí samuraj hovězí guláš recept hovězí samuraj recept samuraj z hoveziho masa vepřový samuraj kuřecí samuraj jídlo samuraj samuraj recept z hovězího samuraj jídlo samuraj z vepřového masa samuraj recept z kuřecího masa samuraj z roštěné hovězí nudlicky samuraj veprovy samuraj recept samuraj z kureciho masa samuraj z hovězího recepty gulas samurajský guláš recepty