

Guláš Samuraj
Suroviny 4 porce
- hovězí maso
- olej
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- červená mletá paprika
- 3 feferonky
- worchestr
- kečup
Postup přípravy receptu
Půl kg pěkného hovězího masa na nudličky na trošce oleje orestovat až se maso zatáhne, přidat utřený česnek, sůl, pepř, mletou papriku, 3 feferonky ( nebo kdo jak snese), worcestr a dusíme doměkka, až je maso měkké, přidáme kečup, necháme provařit a je hotovo.
Upozorňuji, není to klasický guláš, tak přidáváme k dušení jen trochu vody, aby bylo maso jen zlehka ponořené a na konci musí být jen sosík.
Podáváme s hranolky nebo americkými brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Guláš Samuraj
-
pbarva: Ja bych koupila vyzrale maso primo urcene na minutkovou uravu, v tomto pripade nejspis rostenec. Prave svickove by mi bylo lito, tu pouzivam vyhradne na steaky a z falesne bych se bala tuhosti. U steakoveho masa plati, ze kdyz tu tepelnou pripravu presvihnete, bude tuhe a musite ho pak podusit tzv. do mrtva. A v takovem pripade uz muzete s klidem pouzit zadni, podpleci nebo tu falesku.
A casto se zapomina, ze by maso melo mit pokojovou teplotu, u steakoveho to plati dvojnasob. Myslim, ze to je pro vyslednou krehkostu minutkove upravy dulezitejsi, nez treba nakladani do oleje atd. (coz treba ja nedelam). -
Dajda: nevím, jak jinak docílit změknutí masa , třeba dáte dobrou radu.
-
pbarva: To musí být moc dobré, ale potom už snad není nutné opečené maso dusit - k tomu zřejmě směřuje i casinova poznámka.
-
pbarva:
No, když se může dělat tatarák z kýty, tak proč nevařit guláš ze svíce, že -
Dajda: ano to máte pravdu, dělám ze svíčkové
-
Dajda:
Ona "Minutka je minutka" mi připomněla jistý hotel, kde ke klasické svíčkové podávali minutkovýstejk
-
pbarva: Minutka je minutka, musí se udělat z takového masa, aby se už nemusela dusit, protože pak už to minutka není
-
Vlastak83: Samuraj je minutkový guláš
-
Zkuste místo kečupu dát Cikánskou omáčku, je to vynikající
-
DrobecekXJ: Já bych přidala malé bramboráčky jako přílohu - tak je šťáva nerozmáčí.
-
Dovedl bych si tento "Gulášek" představit třeba i naplněn v bramboráku
-
Doporučuji,je to výborný recept, doma sklízím velké pochvalu, když ho přichystám na oslavy.
-
Vlastak83: Prečo nepridáš fotku svojho výtvoru?
-
Opět samuraj není guláš ale minutka ten s hranolkama pekné a co je to s tou rejží se vam to asi moc nepovedlo jelikoz se to samuraji nepodobá
-
Také ho děláme,místo feferonky dáváme zeleninovou směs moravanka,láku jen trochu,dost pálí.Výborný