Žloutkové řezy
Řezy z křehkého listového těsta, s lahodným žloutkovým krémem, rybízovou marmeládou a citronovou polevou, si oblíbí všichni vaši strávníci. Tyto řezy budou tím pravým pohlazením pro vaše chuťové pohárky.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C.
Krok 2: Listové těsto rozdělíme na půl a rozválíme na dva stejné obdélníky. Můžeme použít již předem rozválené těsto.
Krok 3: Položíme na pečicí papír, po celé ploše propícháme vidličkou a dáme péct na 15 minut při 190 °C. V míse našleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, pak přimícháme mouku.
Krok 4: Mléko dáme vařit. Asi čtvrtinu horkého mléka nalijeme do mísy k žloutkům a dobře promícháme. Směs vlijeme zpět do kastrolu ke zbývajícímu mléku, dobře promícháme a na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu.
Krok 5: Až začne krém bublat, vaříme asi 10 minut. Krém přelijeme do mísy, přetáhneme fólií a necháme vychladnout.
Krok 6: Do zchladlého krému po částech zašleháme změklé máslo. Krém rozetřeme po celé ploše jednoho plátu, přikryjeme druhým plátem a lehce přimáčkneme.
Krok 7: Povrch potřeme marmeládou a pak citronovou polevou. Necháme několik hodin v lednici.
Zveřejněno 1. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rL0P
Moje poznámka
Žloutkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rL0P
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 10 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 5 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 6 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 7 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 7 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 7 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 7 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 8 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
mléko,
cukr vanilkový,
žloutek,
cukr krupice,
mouka hladká,
máslo,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová
Komentáře (1)