Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s pudinkem a ostružinami

Na chuti dokonalé a na pohled krásné jsou tyto bohaté řezy. Na piškotové těsto naneseme pudink, který ozdobíme osvěžujícími ostružinami. Po upečení pak povrch potřeme ještě krémem ze zakysané smetany a zasypeme skořicí.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Začneme přípravou krému. Zakysané smetany smícháme s vanilkovým cukrem a dosladíme podle chuti cukrem moučkovým. Dáme do chladu. Krok 2: Dále uvaříme pudink dle návodu, z 700 ml mléka a cukru podle chuti. Odstavíme a přikryjeme potravinářskou fólií, aby se na povrchu nevytvořil škraloup. Krok 3: Na těsto utřeme vejce s cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, vodu a na konec mouku s kypřicím práškem do pečiva. Krok 4: Těsto nalijeme na velký plech s vyšším okrajem vyložený papírem na pečení. Po celé ploše těsta uděláme hromádky z uvařeného pudinku a na každou položíme ostružinu. Upečeme při teplotě 180 °C po dobu 30 minut, dozlatova. Krok 5: Po upečení, ještě teplé, potřeme oslazenou zakysanou smetanou a posypeme skořicí.

TIP: Desatero rad na téma ostružiny

Zveřejněno 1. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s pudinkem a ostružinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMrl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s pudinkem a ostružinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMrl

Marie

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, ostružiny, pudink vanilkový, mléko, cukr moučkový, smetana zakysaná, cukr vanilkový, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu