Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta s jablečnou náplní z remosky

Buchta s jablečnou náplní z remosky je jednoduchý dezert, který voní po skořici a domácí pohodě. Remoska jí navíc dodá krásně vláčnou strukturu a zlatavou kůrku – ideální volba pro rychlé a nenáročné pečení bez trouby.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 160 °C. Krok 2: Oloupaná a nadrobno nakrájená jablka zalijeme 50 ml vody, přidáme cukr (dle kyselosti jablek), skořici a 5 minut podusíme. Krok 3: Za stálého míchání přidáme 100 ml vody s rozmíchaným pudinkovým práškem. Povaříme do zhoustnutí, ještě na konec přimícháme posekané ořechy a hrozinky. Krok 4: Všechny suroviny na těsto zamícháme a polovinu těsta nalijeme do remosky vyložené pečicím papírem. Krok 5: Rozprostřeme jablečnou vrstvu a zalijeme zbytkem těsta. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme mírněji asi 30-40 minut. Krok 7: Chladnou buchtu polijeme polevou a posypeme nastrouhanou čokoládou.

TIP: 15 receptů na pečivo z remosky - inspirace na každý den

Zveřejněno 6. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s jablečnou náplní z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRx2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s jablečnou náplní z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRx2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, kypřící prášek do pečiva, vejce, olej, kakao, mléko, kůra citronová, jablko, pudinkový prášek, cukr krystal, skořice, ořechy vlašské, rozinky, poleva čokoládová, čokoláda margot

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu