Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem je český recept oblíbený od 70. let, kdy se lidé snažili z domácích surovin napodobit jídla, která jedli v zahraničí. Verze špaget s mletým masem a rajčatovou omáčkou je jednoduchý a zvládnou ho i začátečníci.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

1. 9. 2008 13:07

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota2 678 kJ / 640 kcal
Bílkoviny49,68 g
Tuky45,11 g
Vláknina0,84 g
Cholesterol144 mg
Sodík156 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Směs můžeme vylepšit i čerstvými houbami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Monika Sediva

27. 6. 2021 06:59

Mňam, inspirace na dnešek ???????? jen asi misto nákladných rajčat použiji čerstvá, jelikož u nás nalozená prostě nevydrží tak dlouho, abych je stihla zpracovat do jídla ????????????

Tonja

28. 5. 2021 09:58

Poznámka k videu: Jak namotává kuchařka špagety na vidličku, namotá jen čisté špagety bez masa či omáčky. To není dobře, buď špagety nebo omáčka s masem a nedrží spolu v jednom soustě. Když si dáte špagety v Itálii, omáčka a vše ostatní se na ně přilepí a zůstává přilepené i po namotání špaget. Tak do úst vkládáte sousta s kompexní chutí a ne každou část jídla zvlášť.

Liborsek

28. 1. 2021 14:21

Jednohuché, rychlé, skvělé.:-8:-8

Manavalu

15. 9. 2020 13:48

Výborná večeře. Dělala jsem dvojnásobek :-)přídávám fotky:yes:

evca13

11. 9. 2019 20:21

Vyzkoušeno, rychle a chutné :-) :yes:

Momik

26. 1. 2019 13:20

Vynikající <3<3<3

Valis

10. 11. 2017 16:33

<3 Rychlé, jednoduché a moc dobré.....

Martin

9. 8. 2016 12:04

Jinak pro jirinku já sem kuchař povoláním a do bolonske směsi patří i vino a vaří se to nejlépe den předem a nechá do druhého dne uležet nemám rad lidi co se snaží dělat rozbroje a považují se za chytraky nejdřív si zjistěte co a jak a potom to komentujte takže ani jak jste to napsala Kejda podle vaše receptu se boloňské směsi ani nepriblizuje můj osobni názor ze 100 lidí =100chutí takže pokud tohle někomu chutná proč ne za me to ma palec nahoru rychle levné dostačující :yes:

Kačenka

22. 10. 2015 10:11

Pokud jíte i očima, tak je fajn nápad z toho masa udělat kuličky ;-) vypadá to zajímavěji :-)
A sýr doporučuji parmazán nebo levnější variantu grana padano či gran moravia ;-)

tejaja

6. 8. 2015 12:19

pro Alča: Miesto odporného napádania ostatných, ktorých je osobnou vecou, čo jedia, chutí rovnako dobre prejsť s úsmevom recepty, ktoré vás neoslovia, a ušetríte si tým krutý život človeka bez priateľov. Díky. ;-)
P.S. Aj rastliny sú ŽIVÉ a cítia, dokonca majú pamať.

Alča

6. 8. 2015 12:06

Pro vegetariány - místo odporného mletého masa ve kterém stejně nevíte co je dáváme sojový granulát ,chutná stejně dobře a ušetříte tím krutý život hospodářského zvířete,díky !

Marcela

28. 5. 2015 10:51

opravdu výborné...ono přidat se může cokoli já jsem přidala fazolky v rajčatové omáčce :yes:

casino

10. 12. 2014 16:55

Jiřina:
Osobo, níže máte plná ústa kejdy! :-//
Zdalipak víte, co je to kejda?;-)
Nu, ať tak či tak, přeji dobrou chuť:-D
*****
...a originál se dělá násobně delší dobu než jak uvádíte...

Jiřina

10. 12. 2014 14:02

boloňské špagety :originál recept který mám již47let:púlkghovězího masa doma umleté /kližka je nejlepší,3šalotky 2str.česneku 1rajský protlak 1konzervu rajských,nebo oloupaných čerstvých.olej ,šalvěj a bazalka sůl,na oleji zesklovatím cibulku a česnek prídám maso ,rajský protlak,rajčata ,osolím lehce,dám šalvěj a bazalku pokud možno čerstvé,a dusím půl hodiny měla by to být taková kejda před koncem dušení dám kousek sýru nejlépe čedar,uvařené špagety promíchám s touto kejdou a doporučuji posypat sýrem čedarem nebo parmezánem ,kdo má rád kečup tak i ten,ale nepatří tam,smoljir@eznam.cz

Kacik001

26. 11. 2014 19:16

Já dávám celý ten půllitrový protlak bud z lidlu nebo z billy, máme rádi, když to není moc sladké a ten protlak se tak hezky hodí. Doporučuji vyzkoušet.:-8

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: bolonské špagety s mletym špagety recepty výborné milánské špagety s mletým boloňské špagety z mletého masa omáčka na špagety s masem boloňské špagety s masem směs z mletého masa na špagety směs na špagety z mletého masa bolonská omáčka s mletým masem špagety s masem recept na špagety těstoviny s mletým masem omáčka na špagety z mletého masa výborná omáčka z mletého masa na špagety boloňské špagety s mletým pohlreich bolonské špageti recept směs na špagety recepty na spagety špagety z mletého masa špagety

Suroviny: těstoviny špagety, maso mleté, cibule, česnek, olej, sůl, pepř, koření oregáno, bazalka čerstvá, rajče naložené, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Špagety s mletým masem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGA