

Špagety s mletým masem
Suroviny
- balíček špaget
- 300 g mletého masa
- cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- oregano
- bazalka
- konzerva naložených rajčat (možno přidat i malý rajský protlak)
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mleté maso (rozmělníme, aby se netvořily hrudky), rajčata, protlak, prolisovaný česnek, koření, osolíme a opepříme.
Dusíme asi 15 minut. Podáváme na vařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Směs můžeme vylepšit i čerstvými houbami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špagety s mletým masem
-
Jednohuché, rychlé, skvělé.
-
Výborná večeře. Dělala jsem dvojnásobek
přídávám fotky
-
Vyzkoušeno, rychle a chutné
-
Vynikající
-
Rychlé, jednoduché a moc dobré.....
-
Jinak pro jirinku já sem kuchař povoláním a do bolonske směsi patří i vino a vaří se to nejlépe den předem a nechá do druhého dne uležet nemám rad lidi co se snaží dělat rozbroje a považují se za chytraky nejdřív si zjistěte co a jak a potom to komentujte takže ani jak jste to napsala Kejda podle vaše receptu se boloňské směsi ani nepriblizuje můj osobni názor ze 100 lidí =100chutí takže pokud tohle někomu chutná proč ne za me to ma palec nahoru rychle levné dostačující
-
Pokud jíte i očima, tak je fajn nápad z toho masa udělat kuličky
vypadá to zajímavěji
A sýr doporučuji parmazán nebo levnější variantu grana padano či gran moravia -
pro Alča: Miesto odporného napádania ostatných, ktorých je osobnou vecou, čo jedia, chutí rovnako dobre prejsť s úsmevom recepty, ktoré vás neoslovia, a ušetríte si tým krutý život človeka bez priateľov. Díky.
P.S. Aj rastliny sú ŽIVÉ a cítia, dokonca majú pamať. -
Pro vegetariány - místo odporného mletého masa ve kterém stejně nevíte co je dáváme sojový granulát ,chutná stejně dobře a ušetříte tím krutý život hospodářského zvířete,díky !
-
opravdu výborné...ono přidat se může cokoli já jsem přidala fazolky v rajčatové omáčce
-
Jiřina:
Osobo, níže máte plná ústa kejdy!
Zdalipak víte, co je to kejda?
Nu, ať tak či tak, přeji dobrou chuť
*****
...a originál se dělá násobně delší dobu než jak uvádíte... -
boloňské špagety :originál recept který mám již47let:púlkghovězího masa doma umleté /kližka je nejlepší,3šalotky 2str.česneku 1rajský protlak 1konzervu rajských,nebo oloupaných čerstvých.olej ,šalvěj a bazalka sůl,na oleji zesklovatím cibulku a česnek prídám maso ,rajský protlak,rajčata ,osolím lehce,dám šalvěj a bazalku pokud možno čerstvé,a dusím půl hodiny měla by to být taková kejda před koncem dušení dám kousek sýru nejlépe čedar,uvařené špagety promíchám s touto kejdou a doporučuji posypat sýrem čedarem nebo parmezánem ,kdo má rád kečup tak i ten,ale nepatří tam,smoljir@eznam.cz
-
Já dávám celý ten půllitrový protlak bud z lidlu nebo z billy, máme rádi, když to není moc sladké a ten protlak se tak hezky hodí. Doporučuji vyzkoušet.
-
moc dobré
-
Je to dobrota