

Maďarský guláš z hovězího masa
Suroviny 6 porce
- 1 kg hovězího masa kližka
- 4 cibule
- 2 polévkové lžíce sádla (olej)
- 3 polévkové lžíce papriky maďarské
- trochu kmínu
- česnek dle chuti
- sůl
- pepř
- beraní rohy sterilované
- 150 g rajčat
- 1 polévková lžíce rajského protlaku
- chilli dle chuti
- Masox
- hladká mouka
- voda na zahuštění
Postup přípravy receptu
Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky.
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.
Přidáme maso, koření a osmahneme, podlijeme vodou, přidáme masox.
Dusíme cca 10-15 minut. vKdyž je maso měkké a cibule rozvařená, přidáme protlak, pokrájená rajčata, beraní rohy, zahustíme, podlejeme vodou dle potřeby a prováříme cca 12 minut.
Ochutíme solí, pepřem, česnekem.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinou
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maďarský guláš z hovězího masa
-
Lenka30:
V Madarsku sa podáva Gulás vzdy s haluskami (galuska po madarsky), co Vy nazývate "noky".
Nikdy s knedlíkom, to je ceská "specialita". V Madarsku knedlík mozno poznajú z návstevy Ceskoslovenska, ale nie je mi známe, ze ho pripravujú. Nikdy som ho v Madarsku nevidel a ani pri ziadnom recepte nebol spomínaný.
Takze "noky" sú tá tradicná kombinácia k Madarskému gulásu.
K ceskému napr. knedlík. -
téda jako guláš s nokama,to mě ještě nenapadlo
to je třeba vyzkoušet
-
Merylas
-
Radko, nedávno jsem dělala tento guláš skoro stejně v normálním hrnci. Nebudu proto přidávat nový recept. Cibuli osmahnu do růžova, dám zpěnit mletou papriku, rychle přidám maso které orestuju, pak rajčatový protlak který taky osmahnu, koření a trochu vody. V druhé polovině dušení dám rajčata a místo beraních rohů čerstvou papriku. Guláš je pak mírně zahuštěný moukou, dochucený a v něm jsou noky připravené z polohrubé mouky,1 vejce a vody. Dělala jsem je přes haluškovač. Dovolila jsem si přidat foto
-
jj rýžové těstoviny, já je mám ráda a po rýži chutnají ale tak nějak jinak
-
Posílám bod. Gulášek nikdy nezklame
Ty těstoviny, to jsou rýžové? Nikdy jsem je nevařila - chutná to tedy jako vařená rýže?
-
mirčo já nevařím pro rodinu ale pro jednu firmu tak proto tolik :D
určitě souhlasím, když nemusíš nedávej umělé potraviny
-
Radulko
aha.Já totiž chemii nepoužívám a přijde mi,že se tím přirozená chuť jídla tak trochu "kazí",ale proti chuti ..
.Jinak zrovna koukám,jací jste doma jedlíci - u nás by se z toho množství najedlo minimálně osm lidiček
.To prosím neber jako výtku,jen konstatuji
.
-
+4
-
mirčo dávám ho aby byl sytější, dělám hodně omáčky, ale jestli nechceš nedávej
-
K.radulko
,můžu mít dotaz?Proč dáváš ještě masox,když vaříš z kila hovězího?Vždyť přece z toho množství masa a zbylých ingrediencí musíš mít chuť samu o sobě perfektní
.
-
Jo, guláše můžu i já a je fajn s těmi rohy, je to pikantní, tak akorát
-
jj ted mám plno učení tak nemám moc času tak to tu ted hážu najednou
-
Raduš,ty jsi se dnes rozjela.
Guláš můžu jakýkoliv