Maďarský guláš z hovězího masa

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 1,5 hod. 6 porce Hovězí maso 14 názorů

Suroviny

1 kg hovězího masa kližka
4 cibule
2 polévkové lžíce sádla (olej)
3 polévkové lžíce papriky maďarské
trochu kmínu
česnek dle chuti
sůl
pepř
beraní rohy sterilované
150 g rajčat
1 polévková lžíce rajského protlaku
chilli dle chuti
Masox
hladká mouka
voda na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky.

  2. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.

  3. Přidáme maso, koření a osmahneme, podlijeme vodou, přidáme masox.

  4. Dusíme cca 10-15 minut. vKdyž je maso měkké a cibule rozvařená, přidáme protlak, pokrájená rajčata, beraní rohy, zahustíme, podlejeme vodou dle potřeby a prováříme cca 12 minut.

  5. Ochutíme solí, pepřem, česnekem.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem nebo těstovinou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maďarský guláš z hovězího masa

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Lenka30:
    V Madarsku sa podáva Gulás vzdy s haluskami (galuska po madarsky), co Vy nazývate "noky".
    Nikdy s knedlíkom, to je ceská "specialita". V Madarsku knedlík mozno poznajú z návstevy Ceskoslovenska, ale nie je mi známe, ze ho pripravujú. Nikdy som ho v Madarsku nevidel a ani pri ziadnom recepte nebol spomínaný.
    Takze "noky" sú tá tradicná kombinácia k Madarskému gulásu.
    K ceskému napr. knedlík.:-p

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

    téda jako guláš s nokama,to mě ještě nenapadlo ;-) to je třeba vyzkoušet ;-):yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Merylas :yes::-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Radko, nedávno jsem dělala tento guláš skoro stejně v normálním hrnci. Nebudu proto přidávat nový recept. Cibuli osmahnu do růžova, dám zpěnit mletou papriku, rychle přidám maso které orestuju, pak rajčatový protlak který taky osmahnu, koření a trochu vody. V druhé polovině dušení dám rajčata a místo beraních rohů čerstvou papriku. Guláš je pak mírně zahuštěný moukou, dochucený a v něm jsou noky připravené z polohrubé mouky,1 vejce a vody. Dělala jsem je přes haluškovač. Dovolila jsem si přidat foto:-K

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    jj rýžové těstoviny, já je mám ráda a po rýži chutnají ale tak nějak jinak:-8

    Odpovědět

  • Mirabelka Mirabelka

    Posílám bod. Gulášek nikdy nezklame:yes:Ty těstoviny, to jsou rýžové? Nikdy jsem je nevařila - chutná to tedy jako vařená rýže?

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    mirčo já nevařím pro rodinu ale pro jednu firmu tak proto tolik :D:yes: určitě souhlasím, když nemusíš nedávej umělé potraviny:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Radulko:-)aha.Já totiž chemii nepoužívám a přijde mi,že se tím přirozená chuť jídla tak trochu "kazí",ale proti chuti ..;-).Jinak zrovna koukám,jací jste doma jedlíci - u nás by se z toho množství najedlo minimálně osm lidiček:-)).To prosím neber jako výtku,jen konstatuji;-):-K.

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    mirčo dávám ho aby byl sytější, dělám hodně omáčky, ale jestli nechceš nedávej;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    K.radulko:-),můžu mít dotaz?Proč dáváš ještě masox,když vaříš z kila hovězího?Vždyť přece z toho množství masa a zbylých ingrediencí musíš mít chuť samu o sobě perfektní:-p;-).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jo, guláše můžu i já a je fajn s těmi rohy, je to pikantní, tak akorát:-p:yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    jj ted mám plno učení tak nemám moc času tak to tu ted hážu najednou:-))

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Raduš,ty jsi se dnes rozjela.;-)Guláš můžu jakýkoliv:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: maďarský guláš hovězí maso na guláš maso na hovezi gulas maso na guláš jaké maso na hovězí guláš hovězí guláš v tlakovem hrnci jaké maso na guláš masový guláš recepty hovězí maso guláš pikantní maďarský guláš zahuštění guláše moukou guláš maďarský pravý maďarský guláš maďarský guláš recept hovězí maso guláš masovy gulas recept guláš z hovězího množství masa na guláš recepty na gulas z hoveziho hovězí maso v tlakovém hrnci

Zapomněl/a jsem heslo