Maďarský guláš z hovězího masa
Suroviny
Porce: 6 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 000 kJ / 1 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,27 g |
Tuky | 13,97 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 34,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinou
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2016 12:47
Lenka30:
V Madarsku sa podáva Gulás vzdy s haluskami (galuska po madarsky), co Vy nazývate "noky".
Nikdy s knedlíkom, to je ceská "specialita". V Madarsku knedlík mozno poznajú z návstevy Ceskoslovenska, ale nie je mi známe, ze ho pripravujú. Nikdy som ho v Madarsku nevidel a ani pri ziadnom recepte nebol spomínaný.
Takze "noky" sú tá tradicná kombinácia k Madarskému gulásu.
K ceskému napr. knedlík.
1. 2. 2011 12:04
téda jako guláš s nokama,to mě ještě nenapadlo to je třeba vyzkoušet
3. 9. 2010 07:39
Merylas
2. 9. 2010 20:22
Radko, nedávno jsem dělala tento guláš skoro stejně v normálním hrnci. Nebudu proto přidávat nový recept. Cibuli osmahnu do růžova, dám zpěnit mletou papriku, rychle přidám maso které orestuju, pak rajčatový protlak který taky osmahnu, koření a trochu vody. V druhé polovině dušení dám rajčata a místo beraních rohů čerstvou papriku. Guláš je pak mírně zahuštěný moukou, dochucený a v něm jsou noky připravené z polohrubé mouky,1 vejce a vody. Dělala jsem je přes haluškovač. Dovolila jsem si přidat foto
27. 5. 2010 19:21
jj rýžové těstoviny, já je mám ráda a po rýži chutnají ale tak nějak jinak
27. 5. 2010 18:43
Posílám bod. Gulášek nikdy nezklameTy těstoviny, to jsou rýžové? Nikdy jsem je nevařila - chutná to tedy jako vařená rýže?
27. 5. 2010 16:06
mirčo já nevařím pro rodinu ale pro jednu firmu tak proto tolik :D určitě souhlasím, když nemusíš nedávej umělé potraviny
27. 5. 2010 15:59
Radulkoaha.Já totiž chemii nepoužívám a přijde mi,že se tím přirozená chuť jídla tak trochu "kazí",ale proti chuti ..
.Jinak zrovna koukám,jací jste doma jedlíci - u nás by se z toho množství najedlo minimálně osm lidiček
.To prosím neber jako výtku,jen konstatuji
.
27. 5. 2010 15:57
+4
27. 5. 2010 15:54
mirčo dávám ho aby byl sytější, dělám hodně omáčky, ale jestli nechceš nedávej
27. 5. 2010 15:38
K.radulko,můžu mít dotaz?Proč dáváš ještě masox,když vaříš z kila hovězího?Vždyť přece z toho množství masa a zbylých ingrediencí musíš mít chuť samu o sobě perfektní
.
27. 5. 2010 14:18
Jo, guláše můžu i já a je fajn s těmi rohy, je to pikantní, tak akorát
27. 5. 2010 14:16
jj ted mám plno učení tak nemám moc času tak to tu ted hážu najednou
27. 5. 2010 14:15
Raduš,ty jsi se dnes rozjela.Guláš můžu jakýkoliv
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Bramborová roláda s mletým uzeným masem
Přidáno před 5 hodinami

Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Přidáno 2. 7. 2022 20:17

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno 2. 7. 2022 09:51

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno 2. 7. 2022 09:33

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno 2. 7. 2022 08:42

Grilovaný rumpsteak v marinádě
Přidáno 2. 7. 2022 08:16
Právě bylo uvařeno:

Cukeťák II
uvařil/a Jan Vrba
před 15 minutami

Rajčatový salát s majolkou
uvařil/a Jan Nemec
před 23 minutami

Vepřenky z trouby
uvařil/a Mariis
před 2 hodinami

Rybízová bublanina-jednoduchá
uvařil/a Adrienkaaa
před 3 hodinami

Králík na pepři (podle srnčího)
uvařil/a Svatka1
před 4 hodinami

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
uvařil/a Grebo3
před 4 hodinami

Pečená švestková povidla
uvařil/a macmic
před 4 hodinami

Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel)
uvařil/a Denade
před 4 hodinami

Krupicovo-pudinkový letní dort
uvařil/a lidunka76
před 8 hodinami

Bramborová kaše nedokonalá, zato super dietní
uvařil/a nicoletee77
před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: maďarský guláš hovězí maso na guláš jaké maso na hovězí guláš maso na hovezi gulas maso na guláš hovězí guláš v tlakovem hrnci jaké maso na guláš masový guláš recepty hovězí maso guláš pikantní maďarský guláš zahuštění guláše moukou guláš maďarský pravý maďarský guláš maďarský guláš recept madarský masový guláš hovězí maso guláš masovy gulas recept guláš z hovězího množství masa na guláš recepty na gulas z hoveziho
Suroviny: maso hovězí, cibule, sádlo, koření paprika maďarská, kmín celý, česnek, sůl, pepř, beraní rohy sterilované, rajče, protlak rajský, chilli, masox, mouka hladká, voda
Maďarský guláš z hovězího masa
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rmR2
14 názorů