Marinované mozzarellové balíčky

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

2 porce Sýry 61 názorů

Suroviny

2 mozzarelly
dlouhé plátky slaniny nebo pršutu apod
sušená rajčata
čerstvá bazalka
Na marinádu:
olivový olej
pár kapek octa balsamico
bylinkové grilovací koření
vločky červené papriky nebo špetka mleté
sůl
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mozzarellu nakrájíme na 8 dílků a dáme na hodinu marinovat do marinády z uvedených surovin.

  2. V troubě rozpálíme gril.

  3. Plátky slaniny položíme křížem (viz. fotopostup), doprostřed položíme kousek mozzarelly, na ni sušené rajče a lístek bazalky. Zavineme do slaniny a spíchneme párátkem.

  4. Potřeme ještě marinádou a poklademe na plech vyložený pečícím papírem.

  5. Pod grilem pečeme z obou stran max. 2 minuty, jen aby se zvrchu opekla trochu slanina a nevytekla celá mozzarella. Můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo pečivem.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 473 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované mozzarellové balíčky

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Dnes jsem zkusila jako chuťovku, ale nakonec z toho byla výborná večeře pro dva. Neměla jsem grilovací bylinkové koření, smíchala jsem bylinkovou sůl a grilovací koření a paráda. Podávala jsem s bagetkou a moc jsme si pochutnali.<3:-)

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    šmankote,tohle vidět v půl desáté večer...to je snad hřích,ne? :-)) náádhera,ukládám a co nejdřív vyzkouším,fakt krása :yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel(neregistrovaný)

    Vyzkoušeno! Velmi inspirativní. Kdo má rád přírodnější věci doporučji jen malý kousek sušeného rajčete, sýr bez marinády a uzeninu. Bohatě stačí na uspokojení chuťových buněk. ;-):-p:-!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    S.:Není nic jednoduššího, než ho vynechat, pokud ho tam nechcete;-)

    Odpovědět

  • S. S.(neregistrovaný)

    Cele to nemeni nic na tom ze davat na mozzarellu grilovaci koreni je fakt husty....=D

    Odpovědět

  • Venca Houbeles Venca Houbeles(neregistrovaný)

    Pan Novotný je asi pan češtinář:-? Naučte se vařit, pak kritizujte češtinu, tady je to ale jen o vaření strýčku :-!

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    1974andrea: Díky. No tak takové známé já nemám :-8 ;-) Podívám se tedy v makru. Já mám tedy radši bílé balsamico...ale je pravda, že do určitých pokrmů je lepší červený...asi...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    hanka:No tak zrovna tenhle mi přivezli známí ze Švýcarska:-8, je opravdu skvělý, ale jinak je kupuji v Marku, tam mívají také kvalitní;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    SI signora, jSI žena z lidu.. a pokud se někdo nudí, ať SI koupí medvídka mývala:-D:-D:-D tralala:-D:-D

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    1974andrea: Děkuji, tak ten jsem ještě asi nikde neviděla....kde se dá sehnat? je opravdu dobrý? hustý nebo tekutý?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    hanka:Dala jsem tam fotku, který používám teď. Jinak kupuji zásadně ty, které jsou z Modeny a čím starší, tím lepší;-)

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    1974andrea: Můžu se optat na značku toho octa balsamiko:-? Jednou jsem měla doma, ale nic moc.:-//

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Prosím, ukončete debatu o gramatice a lingvistice, vše bylo řečeno, udělejte si forum na diskuzi, nadále pouze příspěvky k receptu. Zbytek bude mazán. Děkuji jménem ostatních kuchařů, kteří chtějí vařit a ne se prokousávat názory, které se jen opakují a vzájemně se osočují a rozhodně nepřinášejí už nic nového. Děkuji

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Novotná:Pokud pán není Čech, pak nevím, proč mentoruje o jazyce českém. Vy také nemáte ve Vašem příspěvku vše v pořádku, takže, prosím, ukončuji tímto tuhle sáhodlouhou debatu a příští příspěvky už nechám smazat. Díky;-)

    Odpovědět

  • Novotná Novotná(neregistrovaný)

    zizala:

    Pán není Čech, jenom jeho příjmení je podle mého české". Tady je to normální.
    Nato, že není Čech to nepsal špatně!
    Požádal mně o napsání odpovědě.
    Vy žížalo máte 3 chyby v jedném slově:
    Ž, í, ž.
    Takže mlčte!

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: mozzarellové jednohubky mozarela zapečená v pršutu co uvařit pro 20 osob recepty mazan mozzarellove pokrmy mozza recepty mozzarellové balíčky se slaninou mozarelové jednohubky mozza na grilu recept špejle mozarela smazena mozarela v troube kureci balsamico a mozarela mozarela v prsutu mozzarella v prošutu mozzarella v prsutu nazev pokrmu s bazalky a mozarela rajce mozarela prsut a balsamico mazzarela s pršut kuřecí balíčky s mozzarellou pršut s mozzarelou