

Marinované mozzarellové balíčky
Suroviny 2 porce
- 2 mozzarelly
- dlouhé plátky slaniny nebo pršutu apod
- sušená rajčata
- čerstvá bazalka
- Na marinádu:
- olivový olej
- pár kapek octa balsamico
- bylinkové grilovací koření
- vločky červené papriky nebo špetka mleté
- sůl
Postup přípravy receptu
Mozzarellu nakrájíme na 8 dílků a dáme na hodinu marinovat do marinády z uvedených surovin.
V troubě rozpálíme gril.
Plátky slaniny položíme křížem (viz. fotopostup), doprostřed položíme kousek mozzarelly, na ni sušené rajče a lístek bazalky. Zavineme do slaniny a spíchneme párátkem.
Potřeme ještě marinádou a poklademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pod grilem pečeme z obou stran max. 2 minuty, jen aby se zvrchu opekla trochu slanina a nevytekla celá mozzarella. Můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo pečivem.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinované mozzarellové balíčky
-
Dnes jsem zkusila jako chuťovku, ale nakonec z toho byla výborná večeře pro dva. Neměla jsem grilovací bylinkové koření, smíchala jsem bylinkovou sůl a grilovací koření a paráda. Podávala jsem s bagetkou a moc jsme si pochutnali.
-
šmankote,tohle vidět v půl desáté večer...to je snad hřích,ne?
náádhera,ukládám a co nejdřív vyzkouším,fakt krása
-
Vyzkoušeno! Velmi inspirativní. Kdo má rád přírodnější věci doporučji jen malý kousek sušeného rajčete, sýr bez marinády a uzeninu. Bohatě stačí na uspokojení chuťových buněk.
-
S.:Není nic jednoduššího, než ho vynechat, pokud ho tam nechcete
-
Cele to nemeni nic na tom ze davat na mozzarellu grilovaci koreni je fakt husty....=D
-
Pan Novotný je asi pan češtinář
Naučte se vařit, pak kritizujte češtinu, tady je to ale jen o vaření strýčku
-
1974andrea: Díky. No tak takové známé já nemám
Podívám se tedy v makru. Já mám tedy radši bílé balsamico...ale je pravda, že do určitých pokrmů je lepší červený...asi...
-
hanka:No tak zrovna tenhle mi přivezli známí ze Švýcarska
, je opravdu skvělý, ale jinak je kupuji v Marku, tam mívají také kvalitní
-
SI signora, jSI žena z lidu.. a pokud se někdo nudí, ať SI koupí medvídka mývala
tralala
-
1974andrea: Děkuji, tak ten jsem ještě asi nikde neviděla....kde se dá sehnat? je opravdu dobrý? hustý nebo tekutý?
-
hanka:Dala jsem tam fotku, který používám teď. Jinak kupuji zásadně ty, které jsou z Modeny a čím starší, tím lepší
-
1974andrea: Můžu se optat na značku toho octa balsamiko
Jednou jsem měla doma, ale nic moc.
-
Prosím, ukončete debatu o gramatice a lingvistice, vše bylo řečeno, udělejte si forum na diskuzi, nadále pouze příspěvky k receptu. Zbytek bude mazán. Děkuji jménem ostatních kuchařů, kteří chtějí vařit a ne se prokousávat názory, které se jen opakují a vzájemně se osočují a rozhodně nepřinášejí už nic nového. Děkuji
-
Novotná:Pokud pán není Čech, pak nevím, proč mentoruje o jazyce českém. Vy také nemáte ve Vašem příspěvku vše v pořádku, takže, prosím, ukončuji tímto tuhle sáhodlouhou debatu a příští příspěvky už nechám smazat. Díky
-
zizala:
Pán není Čech, jenom jeho příjmení je podle mého české". Tady je to normální.
Nato, že není Čech to nepsal špatně!
Požádal mně o napsání odpovědě.
Vy žížalo máte 3 chyby v jedném slově:
Ž, í, ž.
Takže mlčte!