Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová kedlubnová polévka

Kedlubna je skvělým zdrojem vlákniny a minerálů. Nevíte jak ji zpracovat? Zkuste jednoduchou krémovou polévku, ochucenou česnekem. Hotovou ji budete mít se vším všudy za půl hodiny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na másle v hlubokém polévkovém hrnci ji dozlatova orestujeme. Krok 2: Kedlubny a brambor oloupeme, pokrájíme a vhodíme do hrnce na cibulku .Lehce vše promícháme a krátce orestujeme. Potom zeleninu zalijeme mlékem a přidáme kostku bujonu. Vaříme, dokud nejsou suroviny měkké. Krok 3: Směs přendáme do mixéru a dohladka umixujeme. Vrátíme do čistého hrnce a přilijeme smetanu. Krok 4: Polévku dochutíme česnekem, solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Krok 5: Podáváme s nasekanými bylinkami a křupavými houskovými kostičkami.

TIP: Jak využít mladé kedlubny v kuchyni - rady a tipy

Zveřejněno 8. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová kedlubnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW5VZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová kedlubnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW5VZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, máslo, kedlubna, brambory, mléko, bujón zeleninový, česnek, smetana, citron, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu