Řecké krevety saganaki

marcik Kuchařka: marcik

Mořské plody 16 názorů

Suroviny

500 g krevet (já použila čerstvé, u mražených odpadne to čistění)
140 g rajského protlaku
1 větší cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce hořčice
3 lžíce kečupu(nemusí být)
sůl
pepř
1 chilli paprička ( nemusí být)
150 g feta sýr
olivový olej
voda nebo rybí vývar
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné a umyté krevety dáme do kastrolku s vodou a vaříme 5-6 minut. Krevety musí být potopené.

  2. Do hlubší pánve si dáme trochu oliv. oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme rajč. protlak, hořčici, kečup, sůl, pepř, a kdo má rád pálivé, tak papričku. Zalijeme trochou vody nebo vývarem a pomalu vaříme asi půl hodinky. Omáčka musí být nakonec dost husté konzistence.

  3. Pak přidáme scezené krevety, pokrájenou petrželku, feta sýr - rozdrobený rukama, a povaříme ještě 5 minut.

Poznámka

Já používám na zalití vodu z povařených krevet. Kdo nemá rád fetu, tak ji může vynechat, ale v tavernách se podává s fetou. Krevety mi čistila dcera.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řecké krevety saganaki

  • Drazica Drazica

    marcik a simona - díky za vysvětlení:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    marcik::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • marcik marcik(autor receptu)

    Simonko: přesně tak, chlazené;-)
    Dražica: krevety jsou čerstvé chlazené, tudíž mrtvé:-8. To co vím je to, že se ještě za živa(stejně jako ryby) dávají k ledu, aby zůstaly čerstvé. neumím si představit zmítající se krevetu v ruce:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Drazica:já myslím,že by bylo psáno živé;-):-!,ale není takže jsou chlazené,tudíž psáno čerstvé:-!Nééé mražené!
    A myslím,že se nemusíš obávat,že se ti snad tato příhoda co píšeš nestane;-):yes:

    Odpovědět

  • Drazica Drazica

    čerstvé krevety = zřejmě živé krevety:-? - usmrcují se vařením, no nechtěla bych aby mi někdo tahal z těla střevo za živa:-((, nebo se mýlím a usmrtí je třeba vzduch?

    Odpovědět

  • marcik marcik(autor receptu)

    clumpi, když se vyndá to střívko, tak není žádný problém;-), ale já taky kupuji mražené, odpadá to čištění:-8

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Na čerstvé bych si asi netroufal i když tvoje fotoinstruktáž je bezva. Mám docela rád krevetí koktejl jako předkrm. Premiéru s "gambas" jsem si užil na Mallorce. Dávám plusový bodík a přidávám do oblíbených. :yes:
    http://clupmi.blog.cz

    Odpovědět

  • zizala zizala

    No a tohle...to je prostě krása, úplně cítím tu vůni :-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OTaké z těchto"potvůrek"neumím nic připravit:-/až mě to někdy mrzí:-Sjídlo na fotkách vypadá moc dobře:-p+7:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Jasny 6. bod, vazne bych si dala rict, ani by me nemuseli ponoukat. :-p:yes::-K

    Odpovědět

  • marcik marcik(autor receptu)

    Jani, určitě lepší mražené kvůli čištění;-). Já taky kupuji většinou mražené, jsou taky levnější. tyhle jsem našla za celkem uspokojivou cenu:-8(16 euro kg), tak jsem je koupila. Kamilo, Řeci říkají, že všechna chutˇ je v hlavičce;-). to střívko je pěkná potvůrka:-D. díky:-Kholky a určitě všechno čerstvé je lepší, ale když není, tak i mražené je dobré:-));-)

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Miluju krvety snad v jakekoliv podobe,vim jaka jsou pochoutka kdyz jsou cerstve.

    Tady mam moznost si je dat, a proto ti posilam bod ponevadz vim jak jsou vyborne a rovnou ukladam recept a udelam si doma:-K:-))

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Zajímavý a pěkný recept. Já zatím měla možnost ochutnat jen grilované a také byly celé s hlavičkou a ocáskem. Pro nás jsou bohužel takovéto "mořské potvůrky:-)" málo dostupné a proto je neumím ani připravovat. Občas udělám jen malé mražené očištěné obalené ve slanině a opečené na pánvi.
    Super fotopostup (hlavně to střívko, co musí pryč:-D)
    :-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Krásně nafocený recept!!! Já jsem krevety, jak už jsem se zmiňovala jinde, ještě nikdy nejedla a trochu nechápu..tak je lepší čerstvé, nebo mražené, když ty mražené netřeba čistit? To je lepší, ne?

    Odpovědět

  • Madlenka1 Madlenka1

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krevety recepty mražené krevety čištění krevet recepty na malé krevety krevety recept mražené krevety recept krevety čerstvé krevety recept na malé krevety malé krevety varime krevety recept krevety krevety mrazené recept na mražené krevety krevety čistění mražené krevety recepty malé krevety recept čerstvé krevety recept recepty krevety jednoduchý recept na krevety