

Kedlubnová polévka s kroupami
Suroviny 6 porcí
- 4-6 mladých kedluben
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 1,25 l drůbežího vývaru
- sůl
- mletý pepř
- 40 g krup
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
Kedlubny očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, orestujeme na rozehřátém másle, poprášíme moukou a zalijeme trochou drůbežího vývaru.
Rozmícháme, přidáme zbylý vývar, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme přebrané a oprané kroupy a vaříme doměkka.
Hotovou polévku posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželovou natí.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Z babiččina receptáře.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kedlubnová polévka s kroupami
-
dnes vyzkouseno, pridala jsem mleko a zakysanou smetanu, nedela jsem vyvar :) priste zkousim uz bez uprav.
-
Výborná kombinace ! Kroupy miluju a kedlubny taky
, jen by mě zajímala doba vaření. Kroupy se vaří delší dobu a než je uvařím, budou kedlubny na kaši. Asi bych ty kroupy uvařila zvlášť a namíchala je potom ke kedlubnám. Tak jak?
-
Bahula:
jsem guma
bodík jsem dala,ale neodklepla
Tak šup a je tam+8
Tu kombinaci kedlubna+kroupy určitě vyzkouším
-
Jo?? To můžu, že?
-
Anna Kocikova: Recept mě zaujal v Babiččině kuchařce a jak se ukázalo, kombinace byla moc dobrá
-
Kombinace vývaru + kedluben je moc primácká, někdy také nějak tak zkouším zeleninu různou
-
-
Bahulko,tak tahle kombinace by mě vůbec nenapadla
Určitě to bude moc dobrá polévečka
+4
-
To vypadá hodně jedle
-
Bahulko, u mě je to jasnej 2.bod
však víš-já a polévky
-
Kedlubny určo můžu, kroupy taky, jen jsem to nedělala dohromady, vše je jednou poprvé