Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 732 kJ / 3 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,18 g |
Tuky | 217,36 g |
Vláknina | 13,14 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 5,77 g |
Sůl | 14,73 g |
Sacharidy | 241,85 g |
Postup přípravy
Mouku promícháme se solí, přidáme mléko, nasekanou studenou Heru/máslo, zakysanou smetanu a promísíme v hladké těsto. Rozdělíme na dva díly, zabalíme do folie a uložíme na 30 – 60 minut do lednice. Krok 2: Olej rozehřejeme na pánvi, odstavíme a nasypeme na něj cibulové kroužky. Pečeme 15 minut na mírném ohni, pak přisypeme cukr a chilli papričku a tři minuty dopékáme. Krok 3: Hermelín rozpůlíme, naplníme cibulovou směsí a překlopíme druhou částí, přitiskneme k sobě. Krok 4: Jednu polovinu těsta rozdělíme na dvě části tak, aby jedna z nich byla o třetinu lehčí než ta druhá. Z obou vyválíme asi 5 mm vysoké kolečko, okraje můžeme vykrojit ozdobným rádýlkem. Na větší část položíme Hermelín. Krok 5: Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem. Přes vrchní část přeložíme druhou část těsta a spodní přeložíme přes ni. Pevně stiskneme. Celý povrch potřeme žloutkem. Krok 6: Troubu předehřejme na 180°C a pečeme 20–30 minut dozlatova. Pak vyjmeme z trouby a po pěti minutách podáváme.
Zveřejněno 5. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDWg
Moje poznámka
Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDWg
Nejnovější recepty
Batát s cizrnou, cuketou a rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Tzatziki
Přidáno před 5 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 23 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 27 minutami
Rychlé tvarohové knedlíky
Dasa18 před 36 minutami
Hovězí kližka na kmíně
poirotka před 1 hodinou
Obložené kotlety
kacaba10 před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Bedrunka17 před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Fitulka před 2 hodinami
Nejjednodušší rýžový nákyp
divozenka666 před 3 hodinami
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 3 hodinami
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 4 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 4 hodinami
Tématické fráze:
karamelizovaná cibulka recept,
recepty z hermelínu,
hermelin s cibulkou,
recept na karamelizovanou cibuly,
alpská pecene,
recept cibule,
recept z hermelínu,
hermelin recepty,
hermelin s pivni cibulkou,
nakladany hermelin s cibulovou omackou,
s karamelizovanou cibulkou,
karamelizovanou cibulí,
kořeněné papírky na pečení,
recepty hermelin, zakysana smetana,
recept na karamelizovanou cibuli
Suroviny:
mouka polohrubá,
smetana zakysaná,
tuk hera,
sůl,
máslo,
sýr hermelín,
olej,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
cukr hnědý,
žloutek
Komentáře (17)
Na velké kolečko položíme sýr, plochu okolo potřeme vejcem. Vrchní část pokryjme menším kolečkem a přehneme je tak, aby sahalo asi do poloviny výšky sýra - celé potřeme vajíčkem. Pak přes to přehrneme spodní částa přitiskneme k sobě.
Na obrázku se syrovým těstem je to asi nejlépe vidět spodní část překrývá tu vrchni, aby to drželo.
Pomohlo to trošku?