Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem

Nadýchaný kakaový korpus, jemný krém z kondenzovaného mléka a šlehačky – domácí Kinder mléčný řez chutná jako originál, ne-li lépe. Připravte si oblíbenou sladkost bez zbytečných přísad, ideální ke kávě i pro děti.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 23 x 32 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 150 °C. Krok 2: Plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Vejce předem nevyndáváme z chladu, jen je rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky dáme do misky a odložíme zpět do lednice. Krok 4: Ve větší misce promícháme ruční metličkou (nešleháme) mléko a olej. Když se spojí, přidáme prosetou mouku s kakaem, promícháme a přidáme žloutky. Krok 5: Z vychlazených bílků, soli a citronové šťávy ušleháme ve šlehací míse elektrickým šlehačem tuhý sníh. Do hustého sněhu zašleháme před koncem šlehání cukr. Krok 6: Jednu naběračku tuhého sněhu vmícháme ke žloutkové směsi, zlehka promícháme a vlijeme nadvakrát do mísy se sněhem. Opatrně ručně metličkou promícháme a vlijeme do připraveného plechu. Krok 7: Plechem s těstem zlehka klepneme o pracovní desku (aby se zbavilo bublin) a vložíme do rozehřáté trouby. Krok 8: Pečeme cca 40 minut podle vlastní trouby - hlídáme. Upečený korpus vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Krok 9: Když je korpus vychladlý, zbavíme ho papíru a přepůlíme na 2 delší pruhy. Uložíme na větší kus potravinářské fólie. Krok 10: Ve šlehací míse elektrickým šlehačem ušleháme smetanu se Salkem (kdo má rád hodně sladké dá 40 ml) do hustého krému. Krok 11: Krém navrstvíme všechen na jeden pruh těsta, uhladíme a přiklopíme druhým pruhem. Poté zlehka přitiskneme a zabalíme do fólie. Krok 12: Dáme do chladu nejméně na 1 hodinu, klidně přes noc. Před podáváním nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě obdélníčky. NECUKRUJEME ani nijak nezdobíme vršky a rovnou podáváme.

TIP: Jak krájet moučníky s krémem - jednoduchý návod

Zveřejněno 11. 5. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Zdroj receptu: Table diary, upraveno na velikost plechu a dle vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQ1D

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQ1D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Velice lákavé 👏👌

mika59: :-K Děkuji za komentář, já to nejím ale všem chutnaly jen jich bylo málo :-K Krásný zbytek dne a pohodový večer. :-K

Suroviny:
vejce, mléko, olej, mouka hladká, kakao, cukr krupice, sůl, šťáva citronová, smetana ke šlehání, salko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu