Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupičková polévka II

Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Na svěží jarní krupičkové polévce si opravdu pochutnáte a krásně zasytí. Polévku, plnou mladé jarní zeleniny, podáváme s kolečky vaječné omelety.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na směsi másla a oleje ji spolu s krupičkou lehce opečeme, zalijeme asi 1 l vody, uvedeme do varu, osolíme a 7 minut zvolna povaříme. Krok 2: Polévku rozmixujeme. Nakonec vmícháme najemno nasekané zelené natě a hrst čerstvého hrášku. Krok 3: Mezitím rozšleháme vejce se špetkou soli, vmícháme mouku s práškem do pečiva, vsypeme hrášek a na olejem potřené pánvi upečeme z obou stran omeletu. Krok 4: Ještě teplou omeletu stočíme a necháme odstát. Před podáváním ji nakrájíme na kolečka. Krok 5: Hotovou polévku podáváme s kolečky omelety.

TIP: Jak udělat svítek do polévky - jednoduchý návod

Zveřejněno 13. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupičková polévka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGR3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupičková polévka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGR3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelenina, máslo, olej olivový, krupice dětská, pažitka, petrželka, sedmikráska, vejce, hrášek, mouka polohrubá, kypřící prášek, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu