Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehýnka v kabátku

Slavnostnějším, ale zároveň nenáročným jídlem, jsou pečená králičí stehna v kabátku z anglické slaniny. Jemné králičí maso zůstane díky plátkům slaniny krásně šťavnaté a bude mít zajímavou lehce uzenou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Pekáček vymažeme tukem. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Krok 3: Maso lehce osolíme, opepříme a vetřeme do něj tymián. Každé stehno zabalíme do slaniny a převážeme provázkem nebo spíchneme párátkem. Krok 4: Takto připravená stehýnka vložíme do pekáčku, poklademe kousky másla a okolo upravíme brambory a cibuli. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 200 °C péct, po 10 minutách přidáme vývar a s občasným podlitím a obracením pečeme 60 minut dozlatova. Krok 6: Mezitím uvaříme vajíčka na tvrdo. Vejce vaříme v hrnci s vroucí vodou 9 minut. Poté je prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Krok 7: Ke konci pečení do pekáčku přidáme čtvrtky vajec a promícháme. Krok 8: Podáváme s ochucenou zakysanou smetanou, ozdobené čerstvými bylinkami.

TIP: Pochoutky z králičího masa - rady, tipy, inspirace

Zveřejněno 23. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehýnka v kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRL0v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehýnka v kabátku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRL0v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slanina anglická, máslo, brambory, cibule, vývar kuřecí, vejce, smetana zakysaná, čerstvé bylinky, sůl, pepř mletý, tymián sušený, tuk

Přidat fotografie receptu