Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový džem s rebarborou

Vychutnejte si chuť slaďoučkých jahod a nakyslé rebarbory kdykoliv během roku. Tento lahodný džem, ve kterém se snoubí svěží kyselost rebarbory a sladkost jahod s lehce pikantním nádechem, vám připomene slunné dny i v zimních měsících.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody i rebarboru omyjeme, z jahod odstraníme stopky a nakrájíme je na kousky. Řapíky rebarbory oloupeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Rebarboru s jahodami vložíme do hrnce. Přidáme želírovací cukr a za stálého míchání všechno přivedeme k varu.  Krok 3: Povaříme asi 5-10 minut a potom směs rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 4: Na porcelánovém talířku zkusíme, zda džem hezky želíruje. Pokud ne, přidáme k jahodové směsi trochu kyseliny citronové.  Krok 5: Čisté vyvařené sklenice naplníme takto připraveným jahodovým džemem, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a v této poloze je necháme postupně vychladnout.

TIP: Jak vyvařit sklenice na zavařování?

Zveřejněno 28. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový džem s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxD20

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový džem s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxD20

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jahody, rebarbora, cukr želírovací, kyselina citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu