Rebarborový crumble
Křupavý rebarborový crumble je ideálním letním dezertem. Příjemně sladkou chuť mu dodává drobenka z ovesných vloček, kokosové a špaldové mouky, oslazená čekankovým sirupem. Skvěle se doplňuje s kyselkavou rebarborou a sladkými meruňkami.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme včas nahřívat na 190 °C. Větší zapékací misku vymažeme tukem. Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo.
Krok 2: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Meruňky nakrájíme na kostky. Ovoce promícháme a dáme do zapékací misky.
Krok 3: V misce rukama promneme vločky s mákem, změklým máslem, moukou, kokosovou moukou a čekankovým sirupem. Vznikne mírně lepivá drobenka, kterou rovnoměrně poklademe na připravené ovoce.
Krok 4: Zapékací misku vložíme do trouby a pečeme na 190 °C dozlatova, zhruba 25-35 minut.
Krok 5: Crumble podáváme samotný nebo s kopečkem bílého jogurtu či tvarohu.
Zveřejněno 2. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový crumble
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRLOR
Moje poznámka
Rebarborový crumble
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRLOR
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 8 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 7 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 7 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 10 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 10 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 10 hodinami
Suroviny:
rebarbora,
meruňky,
vločky ovesné,
mouka špaldová hrubá,
moučka kokosová,
máslo,
sirup,
mák mletý,
tuk
Komentáře (1)