Rebarborový voňavý crumble

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 7 názorů

Suroviny

svazek řapíků rebarbory ( cca 10 ks )
1 badyán
kousek svitku skořice
2-3 polévkové lžíce třtinového cukru
2 polévkové lžíce griotky nebo portského vína
+ kysaná smetana
Na drobenku:
100 g másla
100 g třtinového cukru
100 g polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru omyjeme a nakrájíme na kousky cca 2 cm dlouhé. Rebarboru není nutné loupat, jak to mnozí dělají. Tenká slupka při tepelné úpravě krásně změkne. Rebarboru s kořením přendáme do kastrůlku, posypeme cukrem a zalijeme griotkou nebo portským. Na mírném ohni provaříme cca 2-3 minuty, ne víc, aby moc nezměkla a nebyla z ní kaše. Odstavíme a necháme zchladnout, můžeme nechat přes noc, aby krásně nasákla vůněmi.

  2. Pak rebarboru bez koření dáme do zapékací misky nebo menších mističek a posypeme drobenkou, kterou jsme připravili smícháním a promnutím výše uvedených surovin. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí drobenky. Šťáva z rebarbory by měla probublávat a zhoustnout. Vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout, abychom crumble mohli jíst a podáváme se zakysanou smetanou.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborový voňavý crumble

Tématické fráze: co udělat z rebarbory je nutné loupat rebarboru jak loupat rebarboru loupat rebarboru uprava rebarbory uprava rebarbory rebarbora loupat rebarborový crumble rebarbora crumble rebarborový zákusek co udělat s rebarborou crumble rebarbora cremble s rebarbora jak loupat rebarbora rebarbora -koláč bez mouky reberbora loupat rebarborový alkohol crumle rebarbora loupat rebarboru nebo ne je nutné loupat rebaroboru