Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané ředkvičky v octě

Nevíte jak uchovat úrodu ředkviček? Vyzkoušejte je naložit do sladkokyselého octového nálevu. Ředkvičky si takto můžete vychutnat i v zimních měsících, třeba jako přílohu k masu nebo jako ozdobu na jednohubkách.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky oloupeme nebo oškrábeme. Krok 2: Do půllitru horké vody se solí vložíme ředkvičky a povaříme je 5 minut. Krok 3: Vodu scedíme a ředkvičky naskládáme do skleniček. Používáme raději menší skleničky, abychom vše spotřebovali. Krok 4: Zbylou vodu svaříme s octem, pepřem a cukrem a zalijeme připravené skleničky s ředkvičkami. Krok 5: Tato dobrůtka se hodí k masu, hrachu nebo samostatně jako pikantní jednohubky.

TIP: Ředkvičky - výběr zajímavých receptů

Zveřejněno 3. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané ředkvičky v octě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQBR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané ředkvičky v octě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQBR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
ředkvičky, ocet, voda, cukr, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu