Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Farmářský špíz na grilu

Teplé letní podvečery jsou ve znamení posezení s rodinou u grilu, na kterém můžeme připravit spoustu skvělých dobrot. Špízy s vepřovým masem, klobásou a zeleninou jsou chutné, barevné a skvěle se hodí jako syté hlavní jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou krkovici nakrájíme na středně velké kostky. Krok 2: Česnek oloupeme a utřeme se solí. Přidáme jej do misky a rozmícháme s olejem a grilovacím kořením. Krok 3: Přidáme maso a pořádně promícháme. Přikryjeme a dáme odležet do lednice. Mezitím připravíme ostatní ingredience. Krok 4: Klobásu a slaninu nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Papriku a cibuli očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cuketu nakrájíme na kolečka. Krok 5: Grilovací špejle necháme chvíli namočené ve vodě. Pak na ně střídavě napichujeme maso, klobásu a zeleninu. Krok 6: Grilujeme na středně rozpáleném grilu alespoň 20 minut a průběžně otáčíme. Krok 7: Hotové špízy servírujeme s grilovanou bramborou.

TIP: Co patří do špízu - praktické rady

Zveřejněno 14. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farmářský špíz na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk95n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Farmářský špíz na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk95n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, sůl, koření grilovací, olej, klobása, slanina anglická, paprika čerstvá červená, cibule, cuketa, brambory, smetana kysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu