Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička v pivní marinádě

Křehké maso plné chuti. Přesně taková je vepřová krkovice předem marinovaná v pivní marinádě. Dostatečná doba marinování je zárukou skvělé chuti masa a úspěšného grilování. Na mase si tak pochutná celá vaše rodina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování masa

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu. Stroužky česneku oloupeme a rozdrtíme. Zázvor nastrouháme. Krok 2: Máslo rozehřejeme, přidáme pivo, drcený kmín, strouhaný zázvor, tymiánové lístky, drcený česnek, sůl a vše prošleháme. Krok 3: Maso zalijeme marinádou a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladu. Krok 4: Před grilováním maso necháme chvíli stát při normální venkovní teplotě, a pak teprve grilujeme dozlatova z obou stran. Krok 5: Maso před podáváním posypeme čerstvou petrželkou a servírujeme s rozpečenou bagetou s bylinkovým máslem.

TIP: Jak grilovat maso - rady a tipy

Zveřejněno 1. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička v pivní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQ0Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička v pivní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQ0Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovička bez kosti, máslo, pivo černé, kmín drcený, zázvor čerstvý, česnek, sůl, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu