Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička v pivní marinádě

Křehké maso plné chuti. Přesně taková je vepřová krkovice předem marinovaná v pivní marinádě. Dostatečná doba marinování je zárukou skvělé chuti masa a úspěšného grilování. Na mase si tak pochutná celá vaše rodina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování masa

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme marinádu. Stroužky česneku oloupeme a rozdrtíme. Zázvor nastrouháme. Krok 2: Máslo rozehřejeme, přidáme pivo, drcený kmín, strouhaný zázvor, tymiánové lístky, drcený česnek, sůl a vše prošleháme. Krok 3: Maso zalijeme marinádou a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladu. Krok 4: Před grilováním maso necháme chvíli stát při normální venkovní teplotě, a pak teprve grilujeme dozlatova z obou stran. Krok 5: Maso před podáváním posypeme čerstvou petrželkou a servírujeme s rozpečenou bagetou s bylinkovým máslem.

TIP: Jak grilovat maso - rady a tipy

Zveřejněno 1. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička v pivní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQ0Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička v pivní marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQ0Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovička bez kosti, máslo, pivo černé, kmín drcený, zázvor čerstvý, česnek, sůl, petrželka zelená

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu