Pivní krkovička

mirca75 Kuchařka:

Vepřové maso 13 názorů

519

Suroviny

Plátky krkovice bez kosti 4ks
sůl
pepř mletý
grilovací koření nebo paprika mletá sladká
kmín drcený
cibule 2 střední
česnek 4-5 stroužků
špek dle chuti
olej
hladká mouka
pivo světlé
voda na podlití
pórek
cherry rajčata
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a zlehka posypeme gril.kořením (nemusí být), položíme na rozpálenou pánev s olejem a z horní strany poprášíme moukou. Opečeme z obou stran do zlatova, vyjmeme na talíř a uchováváme v teple.

  2. Na pánev s výpekem vložíme cibuli nakrájenou na osminky, česnek nakrájený na silnější plátky, špek pokrájený na silnější nudličky a restujeme až nám začne cibule a česnek zlátnout, pak zasypeme 1/2 lžičkou mouky, zamícháme, aby nezůstala syrová a podlijeme pivem a vodou (poměr nechť si každý určí sám podle toho co mu chutná), dosolíme a necháme provařit asi 10 min, aby nebyla mouka cítit.

  3. Pak vsypeme na jemno nakrájený pórek a vložíme zpět maso, zasypeme rajčátky (nerozvařit!) a necháme vše prohřát. Ze šťávy by měl vystoupit glanc (tuk) a měla by být lesklá a tak akorát hustá. Podáváme s vařenými brambory nebo jako my jen s chlebem.

Poznámka

Tohle jídlo připravuji též v troubě v pekáčku nebo jako maso na grilu(z koření,piva,oleje,cibule a česneku udělám marinádu,vložím naklepané maso nechám nejlépe přes noc marinovat a pak jen grilujeme a papáme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní krkovička

  • Ivule25 Ivule25

    Zítra vyzkouším na oběd, díky za inspiraci ;-)

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    :yes:Mnam,to bude dobrota! :-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Tomáši:-)nejen že nevadí,ale budu moc ráda:-8.A patriotismus na 100% zachovej a dej piviště podle chuti;-).Už se těším...

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Mirečkooooo :-K
    Pivní krkovička musí býýýýýt supeeeeeer :-)
    receptík dle mého gusta, víš sama, že já s pivínkem vařím moooc rááád :-) Nebude vadit, když udělám a přidám fotečku? A jako zprávný patriot použiji Ostravar? Bodík letí :-K +11

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Jani:-)tak nevím:-(.Možná jsi jen maso málo okořenila,nebo dala na pánev víc oleje.Je to sice už delší dobu co jsem to dělala,ale už podle fotek vidím že to tučné nebylo;-).Já pokud dávám slaninu,tak olejem pánev většinou jen postraším a počkám až mi to mastné pustí masíčko;-).Já vegetu,ani jiné nepoužívám,takže nevím jakou jsi měla výslednou chuť:-p ale když píšeš že se vše nakonec snědlo,tak to určitě nebylo špatné.Mrzí mě že se to nepovedlo na 100%:-(,ale snad na recept nezanevřeš a zkušíš někdy znovu;-).

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak jsem to dnes spáchala a co k tomu říct. Příště bych nedávala asi slaninu. Už je tam olej a v konečném výsledku je šťáva hodně mastná, ikdyž jsem fakt dala jen kousek. Popravdě se mi vůbec nedařilo dochutit šťávu. Byla taková bez chuti jen mírně posolená. Tak jsem dala malinko vegety a když jsem přidala rajčátka a nechala chvíli odpočinout, nebylo to špatné, šťáva si vzala něco chuti z nich.;-) Nakonec se snědlo všechno.;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Mirčo, skvělý receptík i fotečky.;-)
    Posílám bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Boubelinda Boubelinda

    To taky není špatné.:-p :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Koukám,že ta soutěž způsobila, že se pomalu zavaří fotoaparáty :-D;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mirco, to víš, jak je to maso, tak se neznám-jsem děsná masařka:-! a protože také často griluju takovéhle pláty masa, různě ochucené, vím o čem to je a to moc dobře, proto ti posílám bodíka:yes:;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Iljusa Iljusa

    Už si představuji tu vůni a :-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo