Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní krkovička

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie489 kJ /
117 kcal
Bílkoviny3,85 g
Tuky0,46 g
Vláknina12,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a zlehka posypeme gril.kořením (nemusí být), položíme na rozpálenou pánev s olejem a z horní strany poprášíme moukou. Opečeme z obou stran do zlatova, vyjmeme na talíř a uchováváme v teple. Krok 2: Na pánev s výpekem vložíme cibuli nakrájenou na osminky, česnek nakrájený na silnější plátky, špek pokrájený na silnější nudličky a restujeme až nám začne cibule a česnek zlátnout, pak zasypeme 1/2 lžičkou mouky, zamícháme, aby nezůstala syrová a podlijeme pivem a vodou (poměr nechť si každý určí sám podle toho co mu chutná), dosolíme a necháme provařit asi 10 min, aby nebyla mouka cítit. Krok 3: Pak vsypeme na jemno nakrájený pórek a vložíme zpět maso, zasypeme rajčátky (nerozvařit!) a necháme vše prohřát. Ze šťávy by měl vystoupit glanc (tuk) a měla by být lesklá a tak akorát hustá. Podáváme s vařenými brambory nebo jako my jen s chlebem.

Zveřejněno 17. 4. 2009

Poznámka autorky mirca75

Tohle jídlo připravuji též v troubě v pekáčku nebo jako maso na grilu(z koření,piva,oleje,cibule a česneku udělám marinádu,vložím naklepané maso nechám nejlépe přes noc marinovat a pak jen grilujeme a papáme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgYX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgYX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Zítra vyzkouším na oběd, díky za inspiraci ;-)

:yes:Mnam,to bude dobrota! :-p

Tomáši:-)nejen že nevadí,ale budu moc ráda:-8.A patriotismus na 100% zachovej a dej piviště podle chuti;-).Už se těším...

Mirečkooooo :-K
Pivní krkovička musí býýýýýt supeeeeeer :-)
receptík dle mého gusta, víš sama, že já s pivínkem vařím moooc rááád :-) Nebude vadit, když udělám a přidám fotečku? A jako zprávný patriot použiji Ostravar? Bodík letí :-K +11

Jani:-)tak nevím:-(.Možná jsi jen maso málo okořenila,nebo dala na pánev víc oleje.Je to sice už delší dobu co jsem to dělala,ale už podle fotek vidím že to tučné nebylo;-).Já pokud dávám slaninu,tak olejem pánev většinou jen postraším a počkám až mi to mastné pustí masíčko;-).Já vegetu,ani jiné nepoužívám,takže nevím jakou jsi měla výslednou chuť:-p ale když píšeš že se vše nakonec snědlo,tak to určitě nebylo špatné.Mrzí mě že se to nepovedlo na 100%:-(,ale snad na recept nezanevřeš a zkušíš někdy znovu;-).

Tak jsem to dnes spáchala a co k tomu říct. Příště bych nedávala asi slaninu. Už je tam olej a v konečném výsledku je šťáva hodně mastná, ikdyž jsem fakt dala jen kousek. Popravdě se mi vůbec nedařilo dochutit šťávu. Byla taková bez chuti jen mírně posolená. Tak jsem dala malinko vegety a když jsem přidala rajčátka a nechala chvíli odpočinout, nebylo to špatné, šťáva si vzala něco chuti z nich.;-) Nakonec se snědlo všechno.;-)

Mirčo, skvělý receptík i fotečky.;-)
Posílám bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

:-D:-p:yes::yes:

To taky není špatné.:-p :yes:

Koukám,že ta soutěž způsobila, že se pomalu zavaří fotoaparáty :-D;-):-p:yes:

Mirco, to víš, jak je to maso, tak se neznám-jsem děsná masařka:-! a protože také často griluju takovéhle pláty masa, různě ochucené, vím o čem to je a to moc dobře, proto ti posílám bodíka:yes:;-)

:-p:-p:yes:

Už si představuji tu vůni a :-p:yes:

Tématické fráze:
krkovice nejlepší recepty, krkovice na grilu nejlepší recepty, nejlepší recepty z krkovice, grilovaná krkovice podle pohlreicha, krkovička na grilu, krkovička, krkovice recepty, krkovicka na gril, recepty z krkovice, krkovice na grilu, pivní marináda na krkovici, krkovicka recepty, krkovice recept, krkovice na grilu podle polreicha, nejlepší krkovička, grilujeme krkovičku, recepty na krkovici, grilujeme krkovici, grilování krkovička, nejlepší marináda na krkovičku

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, koření grilovací, kmín drcený, cibule, česnek, špek, olej, mouka hladká, pivo světlé, voda, pórek, rajče cherry

Přidat fotografie receptu