Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový páj s tvarohem

Tento lahodný koláč kombinuje jemné těsto s bohatou tvarohovou náplní a sladkými broskvemi, doplněný křupavou drobenkou. Skvělá volba pro milovníky tradičních domácích moučníků, kteří si rádi pochutnají na ovocném dezertu plném chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 175 °C. Broskve oloupeme a nakrájíme. Krok 2: Připravíme těsto. Heru utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme vejce a šleháme. Poté zapracujeme tvaroh a vymícháme do hladké hmoty. Krok 3: Ručně přimícháme prosátou mouku promíchanou s kypřicím práškem. Krok 4: Takto připravené těsto rozetřeme na plech. Krok 5: Z Hery, krupicového cukru a hrubé mouky vytvoříme mnutím prsty drobenku. Krok 6: Připravíme náplň. Tvaroh, cukry a vejce rozmícháme do hladké konzistence. Krok 7: Náplň rozetřeme na těsto, pokryjeme nakrájenými broskvemi a posypeme žmolenkou. Krok 8: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 175 °C zhruba 45-50 minut.

TIP: Broskvové dobroty - rady a tipy

Zveřejněno 2. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový páj s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGog

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový páj s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGog

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, vejce, tvaroh měkký, mouka hladká, kypřící prášek, tvaroh měkký, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, broskve, tuk hera, cukr krupice, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu