Ořechy s chutí hřebíčku

suslajda Kuchařka: suslajda

50 kousků Cukroví , Pečené, Plněné 35 názorů

Suroviny

130 g hladké mouky
1 lžičku mletého hřebíčku
50 g mletých mandlí
90 g másla
1 lžíci medu
50 g jemného třtinového cukru
Na krém:
100 g másla
50 g moučkového cukru
50 g mletých piškotů
70 ml Amaretta
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a smícháme v míse s hřebíčkem a mletými mandlemi. Změklé máslo utřeme s medem a cukrem, přisypeme sypkou směs a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie. Dáme na dvě hodiny do lednice odpočinout.

  2. Do vymazaných formiček na ořechy vtlačujeme trochu těsta. Dáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut. Hotové vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.

  3. Připravíme si krém změklé máslo utřeme s cukrem a piškoty pokropené Amarettem. Kávovou lžičkou plníme ořechy krémem, slepujeme dvě půlky ořechů k sobě. Slepené ořechy můžeme postříkat rozehřátou čokoládou nebo lehce posypat moučkovým cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 141 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ořechy s chutí hřebíčku

  • Majka8 Majka8

    Zuzka:Taky jsem se při boji s vyklápěním stihla pořezat,mají hodně ostré hrany,ale mám to vyřešený,flákla jsem to všechno do koše a na příští Vánoce seženu teflonový.

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    S vyklápěním ořechů nemám problém (používá trošku jiné těsto)...
    Když ale u "formičkového" občas tento problém nastane, nechám vychladnout, pak dám na chvilku do horké trouby (nebo vzhůru nohama pod gril) a pak už to obvykle jde skoro samo. STEJNĚ VYKLÁPÍM CHLEBÍČKY či srnčí hřbety:yes:

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Já mám zase zkušenost čerstvou ze včerejška, cukroví mně šlo vyklápět sice krásně, protože těsto bylo hodně mastné, ale při mytí formiček pod horkou vodou jsem si všimla, že je umyvadlo od krve... Jen co jsem domyla, zjistila jsem, že mám všechny prsty tak pořezané od těch hran, tak mám dneska u počítače 4 prsty zafašované a další dva bolavé. Kdo může takový "aušusy" vůbec pustit do prodeje.....:-?:-?

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Hrašuľka.Hrašuľka:Paradox je že jsem pro Tescomu pracovala:-//takže jsem i nakoupila vše možné a ve finále zjišťuji,že to zas není tak košér...formičky ne,silikonový formy ne,pánvičky ne,atd,ale to bych tu psala román.

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    Majka8: Špagetka má pravdu, nehádž flintu do žita - hoď ju do toho, kto ti predal také super formičky.:-D:-D:-D Ja na tvojom mieste ich z toho koša vyberiem a pošlem do TESCOMY, nech v nich napečú a pošlú ti to pečivo. Tie náklady by som ešte obetovala. Naozaj by som bola zvedavá, čo a či by ti odpísali. Veď taká "seriózna firma" by sa mala dozvedieť, aký šmejd dáva na trh :-!:-! :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Majka8: chápu tě, ale neházej flintu do žita.;-);-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Co dodat,nemám slušných slov,formičky jsou v popelnici:-((prostě nešlo,tak jen dodám,nekupujte formičky od Tescomy:no:jsou nepoužitelné,po 3 roky jsem zkoušela a bohužel nešlo,přesto dík za rady,už jsem to vzdala.Je mně líto surovin a práce,kdybych si raději přečetla knížku,nebo jen tak lelkovala udělala bych líp.SAKRA;-(

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Děkuji všem za komentáře, jak jsem psala mám formičky staré 30 let, já to dělám tak, že jak mám mastné ruce z těsta tak máznu formičku, naplním těstem a dám péct. Vyklápím teplé, nemám problém:-8formičky po upečení jen otřu papírovou utěrkou a uložím na další pečení;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    spagetka:Taky jsem měla starý a fakt vše šlo ven samo,jenže půjčila jsem a zapoměla si o ně po Vánocích říct a za rok před svátky mně bylo zděleno,že moje formičky nemá,tak jsem o ně přišla,no,nedohadovala jsem se a koupila si nové,ovšem ty stojí za prd.Určitě už nestihnu teflovový do Vánoc,tak snad příští rok.Už mám formičky vymazaný sádlem,tak jdu s chvějícím žaludkem plnit,ještě jsem to dala chladit,jak radí Hrašulka.Večer poinformuju jak jsem dobojovala.Ještě jsem ti chtěla napsat o té bábovce Rondo,už ji mám a nemá chybu:-K

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    suslajda: Už mám výborný recept na "tmavé oriešky" s lieskovými orieškami a orechovou plnkou, potom som po svokre zdedila "biele oriešky" z vlaškých orechov s vynikajúcim žĺtkovým krémom a tieto tvoje budú "tretím mušketierom", lebo sa mi veľmi páčia. Určite upečiem, možno o rok.


    tejaja: Absolútne súhlasím, lebo ja som v živote žiadnu formičku nevymazávala. Ja som ale cesto - na akékoľvek podobné pečivo - nechala zamiesené v chlade aj 3-7 dní a hlavne som ho dávala do formičiek studené a namočené - len spodnú časť - do hrubej múky. Pred pečením som celý plech "vyhodila" na balkón chladiť. Po upečení tiež dosť rýchlo šup-šup von z formičiek. Po skončení celého pečenia som všetky formičky nasypala do veľkej misy, do saponátového kúpeľa, nechala som odmočiť a pekne jednu po druhej poumývať, dobre opláchnuť, šup na plech do teplej rúry, kde sa do rána vysušili.
    Všetkým želám ešte pekné pečenie :-):-);-):-D:-O: a žiadne zlostenie :-//:-(( :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Majka8: proto já si prastarý formičky ještě po babce, mamce chráním jak oko v hlavě. Nevím z čeho dnes ty údajně moderní materiály dělaj, ale i když jsou to pěkné moderní tvary, tak se s nima pracuje hůř, než s těmi pravěkými ;-);-)
    A silikon? ten prostě nemůžu:-8:-8, mám z něj husí kůži, jediný,, co mám je vál ze silikonu
    Ale ty teflonové vypadají dobře :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Hella:Silikon,tak to je pro mně problém,mám doma mimo formiček všechno a nic v tom nepeču,je mně to na dotek odporný,už jsem tu nabízela že dám zadarmo:-)).Ovšem ty teflonový bych si koupila,hned se na odkaz podívám:yes:,díky

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Majka8: Pokud si koupíte silikonové formy na ořechy, máte navždy po starosti. Teď jsou všude v obchodech, léta, kdy se tyhle formy sháněly, jsou konečně minulostí. http://www.toprecepty.cz/recept/3231-plnene-orechy... Nebo si pořiďte teflonové formičky http://www.toprecepty.cz/recept/15506-tvarovani-ne... http://www.eshop-lilie.cz/katalog.php

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    hosta:Přidám určitě trochu sádla a ještě sádlem vymažu ty potvory,to je jediný co mně nenapadlo vyzkoušet.Díky za radu:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: formičkové cukroví ořechy né do formiček prodej vlaskych orechu ořechove curovi staré formičky maso orechy a hrebicek formickove testa orechy formickove testo co ze starých formiček www tescoma s chuti.cz recepty medu a ořechú tescoma s chuti orechove kolacky curoví ořechy teskoma s chuti c.z prodej starych formicek tescoma s chutí recept 11.7.2018 tescoma s chuti recepty ze vcerejska tescoma silikonove formy na ořechy ořechove curovi - ořechy majka57 formičkové rohlíčky s čokoládovým krémem