Pečivo z bramborového těsta
Vyzkoušejte netradiční pečivo s jemnou chutí a vláčnou střídou – housky z bramborového těsta jsou skvělou alternativou k běžnému pečivu. Díky vařeným bramborám zůstanou nadýchané a měkké i druhý den.
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek smícháme a necháme 1 hodinu pracovat (kynout).
Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin včetně jemně nastrouhaných brambor a mírně teplého sádla. Opět necháme kynout alespoň 45 minut.
Krok 3: Těsto rozdělíme na jednotlivé díly. Pokud budeme dělat housky, rozdělíme ho na 10-16 kuliček (podle toho, jak je chceme mít velké). Pokud budeme dělat bagety, stačí na 2-3 díly.
Krok 4: Poté umotáme do houstiček, rohlíků nebo baget.
Krok 5: Dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme opět kynout asi 20 minut.
Krok 6: Včas zapneme troubu na 200 °C.
Krok 7: Poté potřeme mlékem nebo bílkem a posypeme různými semínky, mákem, solí.
Krok 8: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme
na 200 °C asi 15-20 minut.
na 200 °C asi 15-20 minut.
Zveřejněno 8. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečivo z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDnE5
Moje poznámka
Pečivo z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDnE5
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 3 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 3 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 4 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 4 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 5 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 5 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 5 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 5 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 6 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hladká,
droždí,
cukr,
mléko,
droždí,
mouka špaldová hrubá,
brambory,
sádlo,
sůl,
mléko,
mák,
sůl
Komentáře (2)